avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se apara o societate care nu a dat salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se apara o societate care nu a dat salariul angajatilor

Buna ziua!
Am lucrat aproape 3 ani la o societate, iar cand am plecat de acolo, sefii nu au vrut sa imi dea ultimul salariu si nici banii pentru concediu de odihna. Ma gandesc sa fac sesizare la itm, dar cum se poate apara societatea? Poate sa zica ca nu m+am dus eu la firma sa imi iau banii? Ce obligatii are societatea fata de mine? In plus, nu a semnat state de plata la firma respectiva, ci doar niste liste de avans chenzinal. A putea sa precizez acest lucru in sesizarea la itm?
La o societate este obligatoriu sa se semneze o condica de prezenta?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:30, 18 Septembrie 2010
nu se poate apara in niciun fel angajatorul. actionati-l in instanta. dar mai intai luati legatura cu un avocat sa va explice care e procedura de urmat.
da, o societate e obligata sa aibe o condica de prezenta.
In contractul de munca scrie ca salariul se ia pe data de 15 a fiecare luni. Eu am plecat mai devreme de la firma.Ma gandeam ca o sa zica ca trebuia sa vin sa il iau sau sa vina cineva care are procura de mine. Este bine daca fac sesizare prima data la ITM si apoi cu raspunsul de la ITM sa apelez la instanta? Este o firma cu un administrator cu foarte multe pile si ar putea sa ii ameteasca repede pe aia de la ITM si cumva tot eu sa fiu cea vinovata ca nu am luat salariul?
Ce alte detalii as putea sa le mai dau celor de la ITM ca sa am un raspuns bun care sa ma ajute in instanta?
Va multumesc!
Nu este cazul sa apelati la ITM! O actiune in pretentii formulata impotriva angajatorului prin care veti solicita instantei sa-l oblige pe acesta sa dea salariul datorat si indemnizatia pentru concediul de odihna cuvenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresare la servici de catre sef Corinas Corinas Buna seara, Va rog sa ma ajutati, am o problema mare la servici: Pe data de 01.03.2010, la ora 8.30 m-am dus la servici, iar imediat de am intrat seful meu ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare neplatite cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru neplata concediului de odihna neefectuat ContSters92498 ContSters92498 Bunaziua tuturor, Am lucrat la o societate din 22.09.2008 pana in 10.04.2009 data la care s-a desfacut contractul de munca -lichidare la zi, cu acordul ... (vezi toată discuția)