avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare ordin de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare ordin de compensare

Care ar fi instanta competenta a anula un Ordin de compensare intre doua societati comerciale intocmit cu scopul de a impiedica executarea silita?
Acest Ordin de compensare este facut fara intermediul Institutului de Management si informatica asa cum obliga Og 77/ 1999 in cazul compensarii de facturi de peste 10.000 ron si compenseaza datorii de aproximativ 70.000 ron
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 10:30, 18 Septembrie 2010
1. Dpv a competentei materiale, judecatoria este inst.competenta, avand in vedere suma pentru care a operat compensarea, respectiv 70.000 ron ( prin raportare la disp.art.1 si cele ale art.2 pct.1 lit.a C.proc.civ. si tanand cont de imprejurarea ca este vb despre un litigiu comecial).
2. Dpv a competentei teritoriale, judec.din raza unde isi are sed.paratul, comp.de drept comun sau alternativa, in principiu.
3. Actiunea in anulare este asimilata actiunii in realizare sub aspectul obligatiei de plata a taxei judiciare de timbru si a timbr.judiciar, prin urmare va tb sa achitati la valoare. ( schema este urmatoarea : ipoteza este ca prin anulare compensarea nu se mai realizeaza, partile devin creditor-debitor - val.creantei este taxata)
:offtopic:
@stelian67: va rog frumos sa respectati regulamentul de postare, care prevede ca deschiderea mai multor subiecte cu acelasi continut este interzisa .
Mersi .

:))) atunci de ce nu interziceti si postarea unor teme care comporta acelasi raspuns?

In plus, nu vad unde apare identitatea de continut?!
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator
:offtopic:
buna seara
@exit vs exit : colegul nostru a postat mesajul identic din acest topic si intr-ul alt topic . Acolo mesajul a fost sters , pentru ca dvs ati raspuns deja aici, si era pacat de munca depusa pentru acest raspuns.

in continuare, colegul @stelian, a postat in celalalt topic, iar dvs nu mai puteti avea coerenta raspunsului, datorita lipsei de coerenta a intrebarilor .
Voi adauga aici mesajul colegului @stelian, pe care il rog sa continue discutia aici .

stelian67 a scris:

ca sa fiu exact: noi avem un titlu impotriva societatii Aobtinut pe baza somatiei de plata. Societatea a si-a instrainat toate activele catre societatea B de la care avea inchiriat un spatiu(inainte de pronuntarea instantei asupra contestatiei in anulare depusa de A) . La data instituirii sechestrului asigurator si cu 7 zile dupa ce atit a cit si b fusesera notificati prin executor judecatoresc intocmesc un ordin de compensare in care A compenseaza cu B contravaloare active cu contravaloare chirie. Noi am cerut instituit poprire in mina tertului B in baza facturilor obtinute la instituirea sechestrului ,iar la validarea acestei popriri societatea b a depus un ordin de compensare care desi este intocmit de peste un an si jumatate nu are viza IMI. In acest ordin se compenseaza facturi cu mult peste 10.000 ron . Am cistigat la validarea popririi atit in fond cit si apel urmind recursul si ne gindeam sa solicitam constatarea nulitatii ordinului de compensare intr-o actiune separata intrebind care ar fi instanta competenta Tribunalul sau judecatoria ordinul in totalitate fiind de sub 100.ooo ron daca s-ar lua in functie de valoare credem ca competenta apartine judecatoriei dar vrem sa fim siguri.
multumesc am facut deja cererea .luni o voi depune cu taxa de timbru ne descurcam activitatea societatii e suspendata ,cerificat constatator de la registrul comertului si...............................

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie faliment stelian67 stelian67 Am un titlu executoriu impotriva unei sc ,o voi numi A ,care pentru a evita executarea lui si-a instrainat activele catre alta sc ,o voi numi B. ... (vezi toată discuția)
Anulare ordin de compensare intre firme stelian67 stelian67 Care ar fi instanta competenta a anula un Ordin de compensare intre doua societati comerciale intocmit cu scopul de a impiedica executarea silita? Acest Ordin ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala stelian67 stelian67 Am fost pirit intr-un proces mai exact firma pe care o reprezint ca administrator ,am cistigat la fond dar s-a atacat hotarirea primei instante cu recurs . ... (vezi toată discuția)