avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare ordin de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare ordin de compensare

Care ar fi instanta competenta a anula un Ordin de compensare intre doua societati comerciale intocmit cu scopul de a impiedica executarea silita?
Acest Ordin de compensare este facut fara intermediul Institutului de Management si informatica asa cum obliga Og 77/ 1999 in cazul compensarii de facturi de peste 10.000 ron si compenseaza datorii de aproximativ 70.000 ron
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 10:30, 18 Septembrie 2010
1. Dpv a competentei materiale, judecatoria este inst.competenta, avand in vedere suma pentru care a operat compensarea, respectiv 70.000 ron ( prin raportare la disp.art.1 si cele ale art.2 pct.1 lit.a C.proc.civ. si tanand cont de imprejurarea ca este vb despre un litigiu comecial).
2. Dpv a competentei teritoriale, judec.din raza unde isi are sed.paratul, comp.de drept comun sau alternativa, in principiu.
3. Actiunea in anulare este asimilata actiunii in realizare sub aspectul obligatiei de plata a taxei judiciare de timbru si a timbr.judiciar, prin urmare va tb sa achitati la valoare. ( schema este urmatoarea : ipoteza este ca prin anulare compensarea nu se mai realizeaza, partile devin creditor-debitor - val.creantei este taxata)
:offtopic:
@stelian67: va rog frumos sa respectati regulamentul de postare, care prevede ca deschiderea mai multor subiecte cu acelasi continut este interzisa .
Mersi .


:))) atunci de ce nu interziceti si postarea unor teme care comporta acelasi raspuns?

In plus, nu vad unde apare identitatea de continut?!
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator
:offtopic:
buna seara
@exit vs exit : colegul nostru a postat mesajul identic din acest topic si intr-ul alt topic . Acolo mesajul a fost sters , pentru ca dvs ati raspuns deja aici, si era pacat de munca depusa pentru acest raspuns.

in continuare, colegul @stelian, a postat in celalalt topic, iar dvs nu mai puteti avea coerenta raspunsului, datorita lipsei de coerenta a intrebarilor .
Voi adauga aici mesajul colegului @stelian, pe care il rog sa continue discutia aici .

stelian67 a scris:

ca sa fiu exact: noi avem un titlu impotriva societatii Aobtinut pe baza somatiei de plata. Societatea a si-a instrainat toate activele catre societatea B de la care avea inchiriat un spatiu(inainte de pronuntarea instantei asupra contestatiei in anulare depusa de A) . La data instituirii sechestrului asigurator si cu 7 zile dupa ce atit a cit si b fusesera notificati prin executor judecatoresc intocmesc un ordin de compensare in care A compenseaza cu B contravaloare active cu contravaloare chirie. Noi am cerut instituit poprire in mina tertului B in baza facturilor obtinute la instituirea sechestrului ,iar la validarea acestei popriri societatea b a depus un ordin de compensare care desi este intocmit de peste un an si jumatate nu are viza IMI. In acest ordin se compenseaza facturi cu mult peste 10.000 ron . Am cistigat la validarea popririi atit in fond cit si apel urmind recursul si ne gindeam sa solicitam constatarea nulitatii ordinului de compensare intr-o actiune separata intrebind care ar fi instanta competenta Tribunalul sau judecatoria ordinul in totalitate fiind de sub 100.ooo ron daca s-ar lua in functie de valoare credem ca competenta apartine judecatoriei dar vrem sa fim siguri.
multumesc am facut deja cererea .luni o voi depune cu taxa de timbru ne descurcam activitatea societatii e suspendata ,cerificat constatator de la registrul comertului si...............................

Alte discuții în legătură

Cerere de interventie faliment stelian67 stelian67 Am un titlu executoriu impotriva unei sc ,o voi numi A ,care pentru a evita executarea lui si-a instrainat activele catre alta sc ,o voi numi B. ... (vezi toată discuția)
Anulare ordin de compensare intre firme stelian67 stelian67 Care ar fi instanta competenta a anula un Ordin de compensare intre doua societati comerciale intocmit cu scopul de a impiedica executarea silita? Acest Ordin ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala stelian67 stelian67 Am fost pirit intr-un proces mai exact firma pe care o reprezint ca administrator ,am cistigat la fond dar s-a atacat hotarirea primei instante cu recurs . ... (vezi toată discuția)