avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita varsta lege noua
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita varsta lege noua

Buna seara! Conform Leg. 19/2000 indeplinesc conditiile de pensionare limita de varsta in 10 noiembrie 2010,deci in 10 oct va trebui depus dosarul la casa de pensii teritoriala dupa prevederile Leg. 49/2010. Sunt femeie, nascuta 10 decembrie 1951,
Intrebari:
1. cand depun cerere catre institutia angajatoare pt. constituirea dosarului de pensie, daca inca noua lege nu este finalizata?
2. mai indeplinesc conditiile de pensie limita de varsta si dupa noua lege ?
3. de cand va intra in vigoare noua lege daca va fi publicata , sa zicem in oct in Monitorul Oficial.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 23:26, 17 Septembrie 2010
1. Drepturile de pensie pentru limita de varsta se cuvin si se platesc de la data Indeplinirii conditiilor de pensionare, prevazute de lege, daca cererea a fost depusa cu 30 de zile calendaristice inainte de data indeplinirii acestor conditii.
Se considera depuse in termen cererile de pensionare inregistrate in intervalul cuprins intre data indeplinirii conditiilor de pensionare si cea de-a 30-a zi calendaristica anterioara acestei date.
2.Conditiile de pensie pentru limita de varsta, la noua lege nu va mai intereseaza deoarece nu a fost promulgata pana in prezent, iar aceasta va intra in vigoare cu 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu data... andad andad In vederea iesirii la pensie pt.limita de varsta, incepand cu ce data se poate depune dosarul, daca persoana (feminin) este nascuta in data de ... (vezi toată discuția)
Depunerea dosarului de pensionare kero kero Cand se poate depune dosarul de pensionare? Practic eu indeplinesc conditiile pe 17 Mai 2010, am inteles ca a aparut o ordonanta care permite depunerea ... (vezi toată discuția)
Cand se depune dosarul in vederea pensionarii? roxana si florin roxana si florin cind se depune dosarul de pensionare ? cu 30 de zile inainte sau cu cateva zile ? dati-mi o lege sau un ordin ceva va rog (vezi toată discuția)