avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salar

Un coleg, personal contractual, a solicitat CO, conform planificarii. A fost refuzat de angajator. Mi-a spus ca vrea sa plece vreo 3 luni in strainatate pentru ca si-a gasit un loc de munca deoarece nu mai face fata cheltuielilor, mai ales dupa acel -25%. Totodata, mai avand doar 10 ani pana la pensionare, doreste sa isi pastreze locul de munca. A cerut concediu fara plata o luna de zile. A fost refuzat din nou.
Intrebare: ar fi o solutie ca sa-l instiinteze pe angajator ca nu se va prezenta la serviciu 3 luni, iar contractul lui sa fie suspendat stiind ca nu se poate desface c.i.m. pentru absente nemotivate?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 10:40, 18 Septembrie 2010
Pana la sfarsitul anului angajatorul este obligat sa-i acorde concediul de odihna. Aprobarea concediului fara plata este la latitudinea angajatorului.
nu se poate desface c.i.m. pentru absente nemotivate

Nici asta nu se poate in sectorul bugetar?
Daca si-a gasit de lucru sa mearga sanatos si sa lase locul altui disponibilizat care nu se descurca ca el.
Nu este normal sa-i pastreze postul in timp ce lucreaza in alta parte!
pneagu a scris:

Daca si-a gasit de lucru sa mearga sanatos si sa lase locul altui disponibilizat care nu se descurca ca el.
Nu este normal sa-i pastreze postul in timp ce lucreaza in alta parte!

Nu exista disponibilizari. Din contra sunt 6 posturi libere, din care 3 s-au vacantat dupa reducerea cu 25%. Nici Berila nu vine la sat pe banii care ii primeste pentru ca nu poate sa-si plateasca nici macar transportul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna balina82 balina82 imi pot lua 1 zi aferenta concediului de odihna si sa fac cererea dupa? (vezi toată discuția)
Anuntarea preavizului verbal Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema referitor la disponibilizari si preaviz. lucrez la o firma de materiale de constructii si pe data de 22.11 2008 ni sa adus la ... (vezi toată discuția)