avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intampinarea pentru partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intampinarea pentru partaj

Divortata in aprilie 2006, am ramas in apartamentul cu 3 camere , impreuna cu cei 2 copii rezultati in urma casatoriei(atunci unul clasa a8-a,a dat capacitatea celalalt clasa a doua).Fostul sot si tatal copiilor doreste acum,dupa 4 ani,partajul imobilului in cuantum de 60% el(motivul:venituri mai mari aduse in timpul casniciei)...40% eu (institutoare , ce am crescut cei 2 copii , avand timp mai mult pt familie si cu ajutorul mamei mele).Am fost deja la primul termen , la care s-a obtinut amanare,( deoarece el nu a platit taxa de timbru , cei 3% din valoarea masei partajabile,apartamentul nefiind specificat in dosar la nicio valoare,iar eu n-am avut angajat avocat), iar pana la termenul urmator, va trebui sa ma prezint cu avocat si intampinare.Stiu ca avocatul face intampinarea, dar eu sunt cea care vin cu datele si marturiile...Intotdeauna, intr-un camin, dobandirea bunurilor(care devin comune pentru ca exista certificatul de casatorie)este amestecata si cu sentimente, povestioare, semnificatii...pentru judecatorie acestea sunt irelevante, iar anumite adevaruri sau fapte nu pot fi demonstrate cu acte, documente(asa cum , de exemplu, in citatie ma acuza ca nu a ajuns la buna intelegere cu mine si cand am discutat cu el nu a mai recunoscut ca la ultima discutie "de buna intelegere" mi-a cerut 50000 euro cash...in conditiile in care apartamentul e 60-70000 euro...Intrebarea mea e: cam la ce anume trebuie sa ma gandesc pentru a ajuta avocatul sa-mi faca o intampinare relevanta, corecta, care sa ma ajute?...eu sunt de acord ca are dreptul la o parte din imobil (nu 60%), dar copiii sunt si ai lui, cea mare da bac-ul anul acesta, iar cea mica are 12 ani, au fiecare amenajata camera separata...au rostul lor...iar eu sunt in imposibilitatea ,cu salariul meu minunat din invatamant...taiat 25%,de a face vreun credit sau de a face rost de o suma mare de bani.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:47, 18 Septembrie 2010
Nu trebuie sa va faceti griji in privinta intampinarii si a derularii procesului din momentul angajarii avocatului.Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa angajati un avocat.
Prin intampinarea formulata va trebui combatuta solicitarea cotei majorate solicitate de catre reclamant.
Daca din masa bunurilor partajabile solicitata de catre reclamant lipsesc bunuri care nu au fost introduse la masa de partaj, trebuie formulata si o cerere- reconventionala.
Situatiile sunt diverse in actiunile de partaj astfel ca fara o lecturare a actiunii introductive si a actelor depuse este greu de dat sfaturi.
Angajati avocat.
In intampinare trebuie combatuta actiunea reclamantului si sa propuneti probe.
Am inteles ca ati angajat avocat astfel ca, acesta trebuie sa stie sa o redacteze si sa combata.
Toata treaba este sa aiba timp sa stea de vorba cu dvs. pentru a avea toate elementele de fapt.
Cred ca aveti sanse la 50% fiecare doar ca unul va primi imobilul in natura si va trebui sa plateasca o sulta.
Daca vreti imobilul in natura va trebui sa faceti cerere reconventionala si nu intampinare...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in partaj ionu roman ionu roman un unchi a formulat o actiune in partaj, de iesire din indiviziune! exista un model de intampinare pentru o asemenea actiune! Tin sa arat faptul ca unchiul a ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Partaj Tdana Tdana Bine v-am gasit, va scriu in speranta ca voi primi lamuriri in ceea ce privesc problemele acestui partaj, va multumesc. Am fost casatorita aproape 20 de ani ... (vezi toată discuția)