avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributii la sanatate ptr.conv.civile la asoc.de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributii la sanatate ptr.conv.civile la asoc.de propr.

1.Contributia la sanatate retinuta la colaboratorii cu conv.civile se declara si plateste de catre asociatie la casa de asigurari de sanatate si la administratia financiara sau se plateste de catre colaborator, intrucat in ord.82/2010 nu se precizeaza?
2.Daca contributia la sanatate se retine si se plateste de catre asociatie, asociatia este obligata sa plateasca si cota angajatorului de 5.2%?
astept opinii.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Otilia23 , utilizator 21:13, 19 Septembrie 2010
Daca are CIM in alta parte nu plateste sanatate , doar CAS 10.5 si somaj 0.5 si bineinteles 16 % impozit
si daca e pensionar, tot nu se plateste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari catalinavalentina catalinavalentina Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la declararea celor 2 contributii de 10.5% si 0.5% care se retin din conventia civila la asociatie(pentru ... (vezi toată discuția)
Contributia cas Andreea Calin Andreea Calin Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca stiti care este contributia pentru CAS pe care trebuie sa o plateasca o persoana fizica.De asemenea, as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)