avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi

Marți, 15 aprilie, are loc evenimentul: Reges-Online - Care sunt noutățile și cum abordăm tranziția la noul registru de evidență a salariaților. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ilegalitati la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ilegalitati la locul de munca

Mamei mele i sa impus in luna iule sa presteze la locul de munca 18 ore de munca,ore libere intre ture 54 ore,este legal ca unui bugetar sa i se impuna acest program de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:11, 19 Septembrie 2010
mariusgmg a scris:

Mamei mele i sa impus in luna iule sa presteze la locul de munca 18 ore de munca,ore libere intre ture 54 ore,este legal ca unui bugetar sa i se impuna acest program de munca?

Va referiti la 18 ore pe zi ?
nu,18 pe timp canicular cu ore libere intre ture 54,singura a ingrijit 13 copii care invata la scoala speciala si sunt incadrati in plasament in casa de tip familial apartenenta a D.G.A.S.P.C
mariusgmg a scris:

nu,18 pe timp canicular cu ore libere intre ture 54,singura a ingrijit 13 copii care invata la scoala speciala si sunt incadrati in plasament in casa de tip familial apartenenta a D.G.A.S.P.C
Domnule,orele acestea 18,au fost lucrate in aceeasi zi ? (caniculara sau necaniculara...ziua, nu are voie sa lucreze 18 ore pe zi). Nu inteleg ce vreti sa spuneti. !8 ore lucrate intr-o zi,apoi libera 54 de ore ???
Da,18 ore lucrate intr-o zi,apoi libera 54 de ore
Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in ture mariandinu1985 mariandinu1985 buna ziua am si eu o intrebare lucrez in ture 24/48 iar in luna decembrie am efectuat 240 de ore , in ianuarie am o singura tura libera urmand ca din nou sa ... (vezi toată discuția)
Program de munca inegal AncaUrda AncaUrda n cazul unei unitati de alimentatie publica - restaurant, care are un orar de functionare: L - J = 12 - 24; V - D = 10 - 24, poate fi organizat un program de ... (vezi toată discuția)
Timp liber mitubisi75 mitubisi75 la 16 ore lucrate la tura care este timpul de odihna legal? (vezi toată discuția)