avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort - contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort - contract de vanzare cumparare

In 2004 ne-am casatorit si avem o fetita de 4 ani. Dorind a deshide o afacere proprie si avand nevoie de o proprietate, parintii mei au trecut casa pe numele nostru, prin contract de vanzare cumparare, contra unei sume de bani fictiva, pentru a ne ajuta, chiar daca eu mai am 3 frati. Am deschis o firma si pentru a putea depune un proiect UE, am facut un contract de vanzare cumparare a casei pe firma in 2008 .
Sotia mea a plecat la lucru in strainatate si acum o luna m-am trezit ca a intentat divortul. In prezent activitatea firmei e suspendata.
In acest caz cum trebuie sa procedez, pentru a nu-i lasa pe parintii mei pe drumuri, daca va avea pretentii de la casa?
sau
Daca ea doreste sa redea inapoi casa, care sunt pasii care trebuie urmati?

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters168480 , utilizator 00:55, 23 Septembrie 2010
Raspuns pentru criss 012007c.
1.-inteleg asa:
-donatie incheiata intre parintii dvs. si dvs si sot -suma de 200.mil. lei-aici avem dintr-un foc 1/2 ( mare greseala).
-apoi se achizitioneaza imobilul casa batraneasca cu acesti bani plus 50 mil.bani de la nunta-total 250 mil. ( pana aici 1/2)
-ulterior ati daramat acest imobil si ati construit unul nou la care socrii au avansat suma de 5000 euro , lei ca nu e clar, iar restul sumei banuiesc ca ati achitat-o din contributia comuna a sotilor.
-ar fi de verificat daca diferenta la cea de a doua casa a fost achitata din contributie comuna dar la care dvs ati avut sau nu un mai mare aport si aici evident se pot adminstra probe cu privire la venitul dvs. dublu.( dvs. spuneti suma achitata de socrii nu a acoperit suma necesara pentru reconstruire dar alte referinte nu dati)
2- am raspuns deja in sensul ca da puteti face dovada unui venit mai mare si deci a unei contributii mai mari, insa mai este suma data de socrii dvs.-aici depinde cum va formula sotul apararea)
3-reclamantul achita 3/% din valoarea masei partajabile , iar daca se solicita cota majorata se timbreaza si pe diferenta solicitata,
-cu privire la expertize instanta fie obliga reclamantul sa le achite ( daca sunt mai multe-in functie de componenta masei partajabile), fie obliga ambele parti in cota de 1/2 la plata pretului acestora, fie reclamantul achita una si paratul alta-depinde de situatie.
In privinta unei tranzactii, ati putea cadea la invoiala ca dvs. sa ramaneti cu imobilul si sa despagubiti pe sot cu o anumita suma convenita de parti, insa solutii inainte de a vedea optiunea sotului, e inutil sa dam.
Daca incheiati o tranzactie la primul termen de judecata taxa de timbru se va restitui ,dupa achitare,in integralitate.
Angajati avocat.
cei 5000e au fost trimisi din Italia de catre socrii aflati la munca acolo.Nu exista vreun act doveditor ,doat notele de transfer ale banilor,in cazul in care acestia-socrii-le/ar fi pastrat.diferenta de bani pt contructia noua am achitat/o eu si sotul

Daca m/as intelege cu sotul sa ii cumpar o garsoniera,cu un credit ipotecar
-asta inainte de partaj ,presupun(altfel nu cred ca o banca mi/ar da un credit ipotecar pe o casa aflata in proces ,fie el si de partaj)
?cum pot face asta legal,eu sa raman cu imobilul actual si cu o rata la banca si asta fara ca sotul sa se poata razgandi?sunt ceva pasi de urmat?trebuie sa fiu atenta la ceva amanunte?care ar fi acelea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa primita de la parinti ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Sunt casatorit de 2 ani. Parintii sotiei vor sa cumpere o casa care e aproape gata (tencuita, izolata, cu termopane puse si instalatii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)