avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare parinti-copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare parinti-copii

V-as ruga daca imi puteti raspunde:cat dureaza formalitatile unui contract vanzare-cumparare?....si este posibil ca ffratele meu sa afle de contract?cum poate a afle?va multumesc anticipat...duminica placuta!
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 12:46, 20 Septembrie 2010
buna ziua.
daca imobilul este cadastrat si intabulat in maxim 4-5 zile puteti incheia contractul de vanzare cumparare.
fratele poate afla de incheierea contractului intrucat are posibilitatea sa solicite un extras de informare din Cf-ul imobilului.
Contractul nu dureaza foarte mult, mai ales daca imobilul e intabulat pe numele parintilor (in caz contrar dureaza ceva mai mult, sunt niste termene la intabulare care trebuie respectate).
Fratele poate afla de contract de la carte funciara sau de la Primaria localitatii unde se achita impozitele sau biroul registru agricol.
Multumesc mult!Duminica placuta!
Ca actul ce il veti incheia cu parintii sa fie inatacabil pe viitor ( in cazul dezbaterii unei succesiuni dupa unul sau ambii parinti, actul poate fi asimilat unei liberalitati), va sugerez sa faceti o vanzare-cumparare simpla, fara clauze de intretinere, rezerva de uzufruct viager sau renta viagera. Chiar daca fratele afla, mare lucru nu poate face, cu exceptia unui circ familial...:rtfm:
Just my 2 cents!:">
In pprincipiu nu dureaaza mult, iar durata exacta o aflati de la notar!
DEspre incheierea actului de vanzare fratele dvs paote
afla de la OCPI, Serviciu de impozite si taxe si de la
primarie.

Alte discuții în legătură

Trecrea unei case pe alt nume cocozg cocozg Buna ziua, Parintii mei au un apartament si o casa la tara. Casa, vor sa o treaca pe numele meu, eu mai am inca 4 frati care sunt deacord cu acest ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)