avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecrea unei case pe alt nume
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecrea unei case pe alt nume

Buna ziua,
Parintii mei au un apartament si o casa la tara. Casa, vor sa o treaca pe numele meu, eu mai am inca 4 frati care sunt deacord cu acest lucru. Ma puteti sfatui cum trebuie sa procedez ca sa trec casa pe numele meu? daca trebuie sa platesc ceva, cat si unde? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:38, 9 Mai 2011
Actul ce va fi intocmit este contractul de vanzare-cumparare ,pentru a ramane in picioare mai tarziu .Parintii iosi pot rezerva un drept de habitatie viagera sau nu. Se face cadastrul si intabularea la imobil si apoi la notar . Pretul vanzarii este cel practicat in zona in functie de vechime, suprafata, valoare ,pozitie.
Buna seara !
Calea cea mai buna este un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere incheiat intre parintii dvs. si dvs. . Nu e nevoie de acordul fratilor insa e benefic acceptul acestora (moral ) . Taxele sunt cele percepute de notarul unde veti definitiva tranzactia .
casa sa aiba cadastru si intabulare, apoi mergeti la notar cu parintii sa v-o vanda. cat va costa, intrebati la notar, acolo platiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de habitatie viagera adaa_19 adaa_19 Buna seara! Am o nelamurire.Bunicul meu are un imobil in care sta cu o concubina,care il ingrijeste de aproximativ 13 ani fara sa primeasca nici un ban(doar ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui imobil dobandit prin mostenire. lore60 lore60 Buna seara! Niste sfaturi ,daca se poate. Fratele meu a cumparat o casa + ceva teren de la o persoana care a dobandit-o prin mostenire de la parinti(tatal ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare parinti-copii raluca raluca raluca raluca V-as ruga daca imi puteti raspunde:cat dureaza formalitatile unui contract vanzare-cumparare?....si este posibil ca ffratele meu sa afle de contract?cum poate ... (vezi toată discuția)