Buna ziua bunicii mei in anul 1940 au plecat din tara ca repatriati chemati de rich dar au ajuns deportati in Rusia ,apoi bunicul meu a fost chemat de trupele SS sa lupte si pe bunica mea au trimiso nemtii inapoi in tara cu totii 4 copii pentru ca nu a fost neamt pur.In tara cind sa intors a fost informata ca sotul ei a murit in razboi .Aici nimeni nu a mai lasato in casa sau sa ii mai dea vreun drept ,ea de fapt nu a renuntat nici la cetatenie ,a murit in chirie in Arad fara nici un drept.Cind a fost fortata sa plece din Dobrogea a lasat la stat in pastrare si intretinere bunicul meu 20 ha teren arabil o casa si mai multe bunuri,toate au fost proprietatile ambilor bunici dar ea nu a fost deacord cu plecarea.Un unchi de al meu a retrocedat din acest teren 10 ha cu martori in viata e si el mostenitor de drept cu mine ca avem certificat de mostenitor colectiv,am facut si eu cerere in termen dar nimeni nu a luat in seama pentru ca eu eram casatorita cu alt nume probabil,ce trebuie sa fac la ce lege pot apela.Multumesc anticipat