avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare casa

am un act de la arhiva nationala cu o casa si anexe ,cit si alte bunuri lasate la stat in anul 1940 de bunicii mei nemti dobrogeni,de pe actul de la arhiva am retrocedat cu hotarare judecatoreasca 9,50 ha teren arabil cu ce lege cer si despagubiri pentru casa,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 15:21, 3 Februarie 2014
Nu ati facut nici o cerere pt. casa pana in prezent ?
ba da la Legea 10 din 2001 cit si in anul 1998 am spcificat cind am cerut terenul 9,50
Daca ati facut cerere pe Legea 10 care este situatia in prezent ? Primaria v-a emis Dispozitie privind casa ?Daca nu , trebuie sa faceti proces sa va emita Dispozitia !
avem un proces la legea 10 dar a fost respins ca nefondata exceptia lipsei calitatii procesual pasive a paratei si eu nu inteleg ce vrea sa spuna.
probabil ati facut procesul contra primariei .Se considera ca primaria nu este persoana juridica .!!!Trebuie procesul sa se faca contra Municipiului prin primar......Asa am patit eu ,acest lucru l-a ridicat primaria tocmai la faza de la inalta Curte de Justitie ...

Alte discuții în legătură

Despagubirii razboi ContSters156226 ContSters156226 Buna ziua bunicii mei in anul 1940 au plecat din tara ca repatriati chemati de rich dar au ajuns deportati in Rusia ,apoi bunicul meu a fost chemat de trupele ... (vezi toată discuția)
Vreau retrocedarea terenului si casei bunicilor mei ContSters156226 ContSters156226 am cerere in termen depusa la primaria unde este terenul am si acte de la arhiva cum au lasat pentru pastrare si intretinere la stat in anul 1940 terenul ... (vezi toată discuția)
Gresala s-a indreptat sau nu? bufa bufa Am inceput in 2009 un proces privind o Dispozitie a Primarului Municipiului chemand in judecata Primaria.Am castigat la TB si la Apel ,dar primaria a facut ... (vezi toată discuția)