avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune?

Daca o persoana incearca sa intre intr-un apartament cu cheia lasata de fiul proprietarei fara ca proprietara sa stie ca i-a lasat cheia acelei persoane se face persoana care incearca sa intre in casa vinovata de vreo infractiune? intreb deoarece prieten fratelui meu a incercat sa intre in casa folosind o cheie primita de la fratele meu fara ca mama sa stie, cu scopul de a sustrage anumite bunuri fara acordul mamei mele. Eu eram in casa si nu am lasat-o sa intre, dar ea a continuat sa forteze usa si sa dea cu picioarele in ea. Intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:45, 19 Septembrie 2010
buna,ma bucur d/le Claudiu ca va face/ti timp si pentru altii
pe situatia relatata de dumneavaostra , incadrarea juridica ar fi FURT CALIFICAT, prin folosirea unei chei adevarate, in forma tentativei, dar aveti grija ca daca raspunde persoana care a incercat sa patrunda in acsa va raspunde si fratele dvs in calitate de complice la aceeasi infractiune

ganditi va bine inanite de a face plangere la politie

oricum, ideea e cae destul de greu de dovedit, afara de situatia in care vreunul din cei doi recunoaste existenta intelegerii intervenite intre ei
Daca puteti dovedi cu probe (acte,martori,alte probatorii acceptate de lege)cele aratate,poate fi vorba despre o tentativa la infractiunea de furt calificat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când o persoană intră într-o curte de unde încearcă să sustragă bunuri, dar până la urmă le abandonează, este tentativă de furt sau tentativă de furt calificat prin violare de domiciliu? viorelv viorelv Dacă o persona intră impunând de o poarta care se deschide sor fiinf doar lipita într-o o curte de unde incearca sa sustragă bunuri dar până la urmă ... (vezi toată discuția)
Furt&talharie&tentativa la infractiunea de talharie ContSters74561 ContSters74561 Un hot a intrat pe un geam deschis intr-un apartament situat la parterul unui bloc. Cand scotocea prin casa dupa unele bunuri de valoare mare si bani, a fost ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau furt cipiadam cipiadam va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat ... (vezi toată discuția)