avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... regimul citatiilor, licitatiilor si agunarilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

regimul citatiilor, licitatiilor si agunarilor generale- RASPUNS URGENT!

Dragi forumisti,

apelez la cunostintele dumneavoasta pentru a obtine un raspuns, ma iertati daca nu am publicat intrebarea la tema potrivita!

Va rog mult sa imi spuneti care este regimul citatiilor, licitatiilor si a adunarilor generale, adica, ma refer stric la publicarea lor la MICA PUBLICITATE IN ZIAR. Mai precis, in cat timp trebuiesc ele publicate/ sau cu cat timp inainte si la ce tip de ziar (national, local...) si ce alte conditii mai trebuiesc indeplinite, adica: este obligatoriu ca ele sa fie publicate intr-un ziar sa nu?
Spre exemplu citarea unui sot in cazul unui proces de divort, sau o adunare generala ce urmeaza sa aibe loc, sau o licitatie a unei firme pentru anumite obiecte...

M-ar ajuta enorm, norm de mult raspunsul dumneavoastra!

Va multumesc foarte mult!:)
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 07:24, 23 Septembrie 2010
licitarea unei unei firme sau vanzarea prin sechestru se anunta doar de cel ce tine licitatia si se poate anunta in orice ziar sau doar pe net, daca sunt urmarite de anumiti interlopi bunurile licitate se va anunta in ziarul "creierul muntilor" ziar local al unei localitati fara energie electrica si probabil 20/30 locuitori.
citarea unui sot se face de instanta la ultima adresa sau actuala a sotului si doar de instanta.
o adunare generala o poti publica in orice necrolog sau ziar.
Daca nu cunosti domiciliul/resedinta/locul de munca al partii poti face citarea prin publicitate intr-un ziar de circulatie nationala.Apo iei ziarul cand apare anuntul si il depui la dosar.Nu se face cu timp inainte, se cheama la termen.
Sediul materiei privind regulile de procedura pentru citare este Codul de procedura civila. In esenta, citatia trebuie inmanata cu cel putin 5 zile inainte de data convocarii, infatisarii etc. Uneori, instantele stabilesc si termene mai scurte.
Citarea prin publicitate se face publicand anuntul intr- un ziar de larga raspandire, fie local, fie national ( este de preferat nivelul national), avand in vedere sa apara cu cel putin 5 zile inainte de data fixata ca si termen.
va multumesc foarte mult!!


ca de obicei raspunsuri prompte!

=D>
multumesc!
Buna dimineata.
Parca in C.de proc.civ.spune ca, citarile si notificarile, atunci cand sediul partii adverse nu se cunoaste, se pot face si la sediul Consiliului local arondat.
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt ziar proces craciun15 craciun15 buna ziua am un proces de divort in care trebuie sa aduc dovada publicarii intr.un ziar a faptului ca am citat la proces sotia care nu este in tara/. Cum se ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)