avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... anunt ziar proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

anunt ziar proces

buna ziua
am un proces de divort in care trebuie sa aduc dovada publicarii intr.un ziar a faptului ca am citat la proces sotia care nu este in tara/. Cum se procedeaza? In cate ziare trebuie dat anuntul? cam cum suna acest anunt? cum fac dovada in instanta ca am dat anuntul? cu cate zile inainte? Multumesc
Cel mai recent răspuns: bullet2013 , utilizator 13:00, 22 Septembrie 2013
Puteti sa faceti citarea intr-un ziar de circulatie locala sau nationala. Continutul citatiei este: Se citeaza numita X , cu domiciliul in ..., in dosarul numarul ..., aflat pe rolul Judecatoriei ...., avand ca obiect divort, pentru termenul din data de ..... Anuntul trebuie sa il faceti cu cel putin 15 zile inainte de data procesului, iar dovada citarii o faceti cu ziarul in care ati publicat-o. Trebuie sa cumparati ziarul din ziua in care va apare citatia, si la termenul de judecata prezentati acest ziar instantei.
Citatia se publica intr-un ziar de circulatie nationala.
Continut:
Reclamantul -numele si prenumele dvs., citeaza pe numita ( nume si prenume), cu ultimul domiciliu cunoscut...adresa completa, in calitate de parata in dosarul cu nr.x/x/anul, al Judecatoriei x, cu termen de judecata in data de .x.(ziua, luna si anul ), la completul x, ora 8.30 sau 12.00 dupa caz, in dosar avand ca obiect divort.
Citatia trebuie sa apara publicata in ziar cu minim 15 zile inainte de termenul de judecata.
La termenul de judecata veti face dovada publicarii citatiei, prin depunerea ziarului in care s-a publicat.
cand indicati ""aflat pe rolul judecatoriei x"" trebuie sa specificati si sediul judecatoriei, adresa postala efectiva. Am avut surpriza neplacuta de a fi considerata lipsa de procedura deoarece anunutul nu continea si sediul instantei, scria numai judecatoria x, completul, data, ora prezentarii, sala de judecata, etc, mai putin ca judecatoria era pe strada y nr z din orasul cu pricina.
Intra pe [ link extern ]

[ link extern ] .

Sper sa-ti fie de folos!

Paul
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
bullet2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citarea prin publicitate art.95 c.pr.civ. OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)
Dovada sediului debitoarei DAIANA_ DAIANA_ Firma X din Bucuresti, da in judecata o alta persoana juridica, din alt judet (ex. Ialomita). Depune actiunea la Judecatoria Urziceni, in ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada ca a primit citatia ? oly965 oly965 buna ziua ! am avut prima infatisare pentru divort pe 2 decembrie., nevasta nu s-a prezentat deoarece este in italia, de trei ani si nici nu pot sa o anunt ... (vezi toată discuția)