avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DOVADA SEDIULUI debitoarei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DOVADA SEDIULUI debitoarei

Firma X din Bucuresti, da in judecata o alta persoana juridica, din alt judet (ex. Ialomita).
Depune actiunea la Judecatoria Urziceni, in circumscriptia careia se afla sediul debitoarei, insa citatia trimisa de instanta i se intoarce. Imi pune in vedere sa fac dovada sediului debitoarei. Asta inseamna sa o citez printr-un ziar de larga circulatie, stiu. Insa in situatia in care debitorul e in alt judet, anuntul trebuie publicat intr-un ziar local ? Sau o ok tot in Romania Libera, Libertatea, etc. ?
Si mai e un aspect care ma intriga: sa presupunem ca deja debitorul a fost citat prin mica publicitate , si considerandu-se indeplinita procedura legala de citare, ce se intampla cand se emite sentinta civila? Cum i-o mai comunica instanta? Pentru ca apoi, daca nu plateste, eu, creditorul, am nevoie sa investesc sentinta cu titlu executoriu, pentru a trece la executare. Si daca sentinta nu este comunicata, nu am cum sa o investesc.....
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 23:34, 12 Noiembrie 2008
Dovada sediului debitoarei se face prin depunerea la dosarul cauzei a unui extras de registru care se elibereaza de Registrul Comertului de la sediul debitoarei sau de Oficiul National din Bucuresti.
Daca faceti dovada ca in registrul comertului societatea debitoare are sediul la locul unde s-a comunicat cererea de chemare in judecata aveti procedura completa.
Nu.....nu ma refer la extrasul de registru, sau informatiile ONRC. Pentru ca pe acelea le-am depus odata cu actiunea, insa mi se cerea citarea intr-un ziar de larga circulatie. Daca am depus deja extrasul de la registru si mi se cere sa fac in continuare dovada sediului? Ce as mai putea face? Conform prevederilor ordonantei 119/ 2007, cand creditorul a facut tot ceea ce i-a stat in putinta, instanta trebuia sadispuna citarea prin publicitate. Si in cazul in care ea e din alt judet? La ce ziar ar trebui depus anuntul? C a mi-ar fi peste mana sa il depun la unul local, avand in vedere ca actiunea a fost depusa prin posta...ar fi culmea sa merg special pt anunt...:)
Anunturile se dau la un cotidian national, oricum la ziarele locale se pot da anunturi si online si prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedirea sediului paratului venere venere Buna ziua! Suntem o SC reclamanta in proces cu o alta SC din judet vecin pentru pretentii- debite. la unul din termene s-a dispus de catre instanta ... (vezi toată discuția)
Comunicarea dispozitivului unei sentinte prin publicitate dyana33 dyana33 Buna ziua..am si eu o intebare. De ce este nevoie de comunicarea dispozitivului unei sentinte civile prin publicitate largita din moment ce instanta admite ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate art.95 c.pr.civ. OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)