Buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema am o salariata care este insarcinata in luna a -VI -a,din luna octombrie intra in concediu prenatal.
Salariata doreste sa-si i-a inainte de a intra in concediu prenatal concediul de odihna.
Intrebarea mea este cum ii calculez concediul de odihna?ma raportez la perioada lucrata ?sau se va lua in calcul si perioada in care salariata va fi in prenatal?
Are dreptul la toate 21 de zile ?
Va multumesc!!!
Indemnizatia de concediu de odihna se calculeaza pe baza mediei veniturilor din ultimele 3 luni.
Nu are dreptul la concediu de odihna pentru perioadele in care contractul de munca a fost suspendat (concedii medicale), somaj tehnic, concedii fara plata. Se acorda concediu proportional cu perioada lucrata (nu pana la sfarsitul anului, daca intra in concediu de maternitate in octombrie)
CO il veti calcula ca medie a veniturilor salariale inregistrate in ultimele 3 luni
Codul muncii:Art. 145. - ”(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Are dreptul sa efectueze toate zilele de CO de care beneficiaza pana la suspendarea CIM pnetru CIC.
Plata co dupa cic
adela1978
Am postat si la contabilitate, din pacate fara raspuns, asa ca aduc intrebarea mea aici:
\"Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: revenit din CIC 02.02.09, ... (vezi toată discuția)