avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata co dupa cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata co dupa cic

Am postat si la contabilitate, din pacate fara raspuns, asa ca aduc intrebarea mea aici:

"Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: revenit din CIC 02.02.09, incepand cu 01.04.09 intru in concediu de odihna cateva zile.
Cum se va calcula indemnizatia CO, avand in vedere ca nu sunt 3 luni anterioare CO acoperite de prezenta la locul de munca?
Se mai face media celor 2 luni anterioare? Sau pur si simplu se are in vedere luna aprilie si se tine cont ca indemnizatia co sa nu fie mai mica decat media zilnica a salariului+spor de vechime/aprilie?Sper sa fi fost coerenta, daca nu, revin cu precizari. "
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 10:13, 24 Martie 2009
Legea 53/2003 - Codul Muncii
"Art. 145. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu."

A se raporta aceast acest calcul la ultima luna (sau luna curenta), personal nu-i gasesc justificare decat daca veniturile pe ultimele 2 luni sunt aceleasi (si atunci calculul este foarte simplu). Mai aproape de litera legii eu as merge pe varianta unei medii pentru ultimele 2 luni lucrate si nu vad vreun motiv pentru care nu s-ar putea proceda asa. Avand in vedere faptul ca, indemnizatia de concediu reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni, iar in cazul dvs contractul fiind suspendat pentru CIC, se poate face media ultimelor 2 luni.
multumesc frumos, veniturile sunt identice pe ultimele 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte calcul salariu. laura59 laura59 Avand in vedere art. 150 din Codul muncii, alin.1 si 2, va rugam sa ne spuneti cum se calculeaza drepturile salariale ale unui angajat care a fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit integral nibbana nibbana Lucrez intr-o firma de 1 an si 2 luni,am solicitat acordarea concediului de odihna si am primit doar 75% din salariu. este legal ? (vezi toată discuția)
Baza de calcul concediu odihna kadett kadett Avand in vedere art.145 din CM si 59 din CCMUNN intrebarea este ce se intelege prin veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii in care este efectuat ... (vezi toată discuția)