Am postat si la contabilitate, din pacate fara raspuns, asa ca aduc intrebarea mea aici:
"Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: revenit din CIC 02.02.09, incepand cu 01.04.09 intru in concediu de odihna cateva zile.
Cum se va calcula indemnizatia CO, avand in vedere ca nu sunt 3 luni anterioare CO acoperite de prezenta la locul de munca?
Se mai face media celor 2 luni anterioare? Sau pur si simplu se are in vedere luna aprilie si se tine cont ca indemnizatia co sa nu fie mai mica decat media zilnica a salariului+spor de vechime/aprilie?Sper sa fi fost coerenta, daca nu, revin cu precizari. "
Legea 53/2003 - Codul Muncii
"Art. 145. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu."
A se raporta aceast acest calcul la ultima luna (sau luna curenta), personal nu-i gasesc justificare decat daca veniturile pe ultimele 2 luni sunt aceleasi (si atunci calculul este foarte simplu). Mai aproape de litera legii eu as merge pe varianta unei medii pentru ultimele 2 luni lucrate si nu vad vreun motiv pentru care nu s-ar putea proceda asa. Avand in vedere faptul ca, indemnizatia de concediu reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni, iar in cazul dvs contractul fiind suspendat pentru CIC, se poate face media ultimelor 2 luni.