avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necompetenta teritoriala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necompetenta teritoriala

X cu domiciliul in Craiova a actionat in judecata fosta societate angajatoare pe motiv ca in ultimele 3 luni nu a mai primit salariul ( drepturi banesti). Fostul angajator are sediul in Timisoara. Dupa 2 amanari angajatorul invoca exceptia de necompetenta teritoriala. X nu ar dori acest lucru , nu are resurse pentru a se deplasa. Ce poate face daca se trimite dosarul la Tim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 20 Septembrie 2010
sa angajeze un avocat de acolo, sau, daca se descurca, sa-si probeze cererea cu inscrisuri si interogatoriu si sa solicite judecata in lipsa .
avocat Cristina Popescu
Art. 284 alin.2 din Codul Muncii dispune ca cererile referitoare la conflictele de munca se adreseaza instantei in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul. este o derogare de la regula prevazuta in Codul de procedura civila, conform careia cererea se face la instanta domiciliului paratului. Derogarea este justificata avand in vedere ca de cele mai multe ori calitatea de reclamant o are salariatul (cum este si cazul dvoastra), creandu-i-se astfel o facilitate.
I se va respinge exceptia, intrucat competententa teritoriala in litigii de munca o are instanta de judecata in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut un avocat dreptul muncii ficgo ficgo Buna ziua, Am nevoie de un avocat bun şi corect, specializat pe dreptul muncii din Craiova. Cei ce sunt interesati ii rog sa ma contacteze la adresa de ... (vezi toată discuția)
Care instanta OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI care instanta solutioneaza conflictele de munca cel de la domicilul (localitatea)angajatului sau sediul agajatorului sau unde specifca agajatorul in decizia de ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)