avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Caut un avocat Dreptul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Caut un avocat Dreptul Muncii

Buna ziua,
Am nevoie de un avocat bun şi corect, specializat pe dreptul muncii din Craiova.

Cei ce sunt interesati ii rog sa ma contacteze la adresa de e-mail ficgod@gmail.com, pentru a le trimite cererea de chemare in judecata, intampinarea depusa de partea opusa, decizia de concediere etc.

Mentiuni:
1. in decizia de concediere angajatorul mentioneaza instanta competenta - Tribunalul Bucuresti *(cererea am adresat-o Tribunalului Dolj, in conf. cu art 284, Codul Muncii, deoarece am domicilul in loc. Craiova) , insa in acest moment angajatorul a depus o exceptie privind competenta materiala, sustinand ca de fapt ar fi competenta Curtea de Apel ci nu Tribunalul. Cred ca ar trebui astfel atacat documentul pentru nerespectarea art. 62, alin 3 din Codul Muncii - L 53/2003.

2. Procesul are mai multe capete de cerere si este foarte probabil de a avea mai multi avocati.
1. revocarea ordinului de concediere *(este un ordin emis de Ministerul educatiei - ministru) si plata drepturilor salariale
2. acordarea a 6 luni de concediu plătit, în conformitate cu art. 103 şi a art. 111 din Legea 128/1997; etc.
3. Am termen pe 9.09.2011 - "pentru a se preciza actiunea".
Multumesc si astept raspuns


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 7 Septembrie 2011
1. Ati lucrat in Ministerul Educatiei , intrucat ati specificat ca ordinul de concediere este meis de catre acest Minister?

2. Sunteti functionar public sau contractual?

3. Fiind termenul prea scurt , puteti face cerere de amanarea judecatii pentru angajarea unui avocat ...
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Inspector de specialitate in minister.
Insa situatia este putin mai complicata. Am fost angajat intr-o institutie cu personalitate juridica in 2007. In 2009, prin L 329 institutia s-a "desfiintat" creandu-se o noua entitate ce functioneaza la nivel de Directie Generala *(deci vorbim de o institutie infiintata prin lege organica), eu fiind preluat *(din 35 de posturi sau redus la 26, insa eu nu am fost afectat). In august, 2010 MECTS emite o noua organigrama si nu cuprinde si institutia in care am functionat, insa nu este abrogata nici L 329 si nici HG-ul de infiintare al institutiei mele *(dateaza din 2001). In februarie 2011 Ministrul emite ordinul de concediere invocand art 65 *(se refera la concedierea indviduala) si art 73 *(se refera la concedierea colectiva). Termenul de preaviz este de 15 zile, in loc de 20 *(art 75), si numeste ca instana competenta material Tribunalul Bucuresti *(deoarece am domiciliul in Craiova, m-am adresat Tribunalului Craiova). In intampinare invoca exceptie de necompetenta materiala a Tribunalului, specificand Curtea de Apel ca si competenta de solutinare a spetei.
2. Am fost angajat ca si contractual. Prin preluare ar fi fost normal sa fi fost incadrat functionar public *(acum fostii mei colegi asa sunt incadrati).
3. Au fost cateva amanari - probabil ca se va amana pentru ca voi cere de la MECTS cateva documente.

As vrea totusi un avocat bun, cu experienta deoarece statul roman de multe ori nu joaca "doar pe teren" ...
In litigiile de munca , instanta competententa material este Tribunalul in raza caruia domiciliaza reclamantul ... prin urmare, nu este competenta material Curtea de Apel ... solicitati instantei respingerea exceptiei de necmpetenta material .. in acest sens invocati:

Art. 269 C.mun.
(1) Judecarea conflictelor de munca este de competenta instantelor stabilite conform Codului de procedura civila.
(2) Cererile referitoare la cauzele prevazute la alin. (1) se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie reclamantul îsi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul.

Art.2 C.proc.civ.
Tribunalul judeca:
1. in prima instanta:
....
c) conflictele de munca, cu exceptia celor date prin lege in competenta altor instante;
........
Multumesc pentru raspuns, din pacate nu stiu ce sanse as avea sa merg pe acest lucru. Cred ca pierdeti din vedere faptul ca este vorba de o decizie *(ordin) emis de ministrul educatiei. Ei au invocat art. 3 din CpC, art. 8 si 10 din Legea contenciosului.
Nu am pierdut din vedere nimic ... ce au invocat ei se aplica numai in cazul functionarilor publici ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necompetenta teritoriala girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta X cu domiciliul in Craiova a actionat in judecata fosta societate angajatoare pe motiv ca in ultimele 3 luni nu a mai primit salariul ( drepturi banesti). ... (vezi toată discuția)
Competenta contestatie desfacere cim personal contractual minister Traian ionescu Traian ionescu puteti sa ma lamuriti intr-un aspect, va rog.recent mi s-a desfacut contractul individual de munca, fiind angajata ca personal contractual la un minister, prin ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere si repunerea in functia anterioara AdinaF AdinaF In cazul in care ordinul de concediere al unui angajat este declarat neconstiutional de Curtea Constitutionala si anulat de Curtea de Apel Bucuresti printr-o ... (vezi toată discuția)