avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa motivez respingerea unei cereri de interventie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa motivez respingerea unei cereri de interventie pentru interes propriu

Buna ziua tuturor!

Am o problema in domeniul juridic, in speta fiind vorba de contestarea unui proces-verbal de contraventie.
Am avut prima infatisare iar la solicitarea dosarului am observat o cerere de interventie in interes propriu, sustinuta de persoana care m-a acrosat, solicitand plata sumei X-achitata la repararea autoturismului si plata onorariului avocatului.
Avand in vedere ca procesul se desfasoara intre mine si IPJ , am cerut amanare deoarece am solicitat anumite informatii printr-un memoriu adresat comandatului de politie- (la care inca nu am primit raspuns) si de asemenea am solicitat termenul pentru a lua la cunostinta despre cererea de interventie.

Intrebarea mea: pot solicita respingerea acestei cerere, avand in vedere ca proprietarul autoturismului implicat in accident, este o alta persoana, respectiv o persoana juridica, eu avand imputernicire pe anul in curs pentru a ma folosi de autoturism (in acest caz persoana juridica este platitoare de asigurare casco in cazul de fata?)

Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 16:53, 20 Septembrie 2010
in principiu puteti formula o astfel de motivare.
inadmisibilitatea cererii de interventie in cadrul unui proces poate fi invocata printr-o exceptie de fond, spre ex. exceptia lipsei de interes a intervenientului .
Instanta trebuia sa verifice daca intervenientul ;
- justifica un interes si pretinde un drept propriu;
- daca cererea are legatura cu cererea principala pt. a fi judecate impreuna,
- daca in raport de natura litigiuluiinterventia voluntara principala este admisibila sau nu.
La primul termen trebuia sa invocati exceptia lipsei de interes a intervenientului, exceptia lipsei de calitate procesuala a intervenientului precum si exceptia lipsei dreptului intervenientului, intrucat intr-o asemunea cerere intervenientul apeleaza la aceasta cale incidentala pentru a castiga dreptul litigios pt. el. Or in plangere contraventionala nu vad care este dreptul litigios pe care incearca sa-l castige pentru el. Solicitati respingerea cererii de interventie ca inadmisibila intr-o asemenea materie, sa arate dreptul pe care tinde sa-l castige pt. sine si care este interesul.
Mult succes
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interventia voluntara accesorie law_and_order law_and_order Buna seara! va deranjez cu urmatoarea intrebare: cererea de interventie accesorie este o cerere incidentala, prin urmare ea poate fi si o actiune principala ... (vezi toată discuția)
Cum se traduce "respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie"? Cris1971 Cris1971 Intr-un proces de inlocuire masura plasament, o terta persoana a intervenit cu niste informatii despre cei care urmeaza sa ia acel copil in plasament, la ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)