avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare din mostenire fara partaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare din mostenire fara partaj.

Salut!

Se poate ceda o anumita parte din mostenire unuia dintre mostenitori fara a se renunta la toata masa succesorala si fara a se face partaj?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:27, 30 Noiembrie 2007

Se poate vinde (ceda) cota parte indiviza (aratata in Certificatul de mostenitor) asupra universalitatii (mostenirii).
Pana la partaj aveti cota de ...1/2 sa zicem, dintr-o gramada de pietre si nu 1/2 dintr-o piatra care compune gramada. Care anume pietre vor fi ale dvs. aflati dupa partaj... cand se considera ca pietrele care au cazut in lotul celuilalt mostenitor nu au fost niciodata ale dvs.
Ati dezbatut mostenirea?
1. DA - atunci faceti partaj, numai unul dintre mostenitori iesind din indiviziune, ceilalti mostenitori ramanand cu restul din bunurile mostenirii la comun, ca pana acum;
2. NU - trebuie dezbatuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)