avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, ce trebuie facut pentru a i se opri fostului sot pensia alimentara pe stat? precizez ca acesta trimite pensia alimentara prin posta cand vrea si daca vrea, avand cateva luni in care nu a platit deloc.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:24, 22 Septembrie 2010
Pensia poate fi poprita doar in masura in care fostul sot este angajat cu forme legale.Daca este anagajat cu forme legale puteti promova pe rolul instantei o actiune privind stabilirea si obligarea acestuia la plata pensiei catre minorul/ii rezultati din casatoria cu dvs., instanta pronuntand o hotarare in acest si dispunand poprirea veniturilor tatalui in procentul stabilit.
Este angajat in cadrul MAPN
faceti o cerere de poprire in instanta.
Cum a fost stabilita pensia prin hotararea ce o aveti, in functie de venitul minim pe economie?
Pentru ca daca raspunsul este afirmativ, atunci va trebui sa promovati o actiune de stabilire pensie in functie de veniturile realizate de fostul sot, caz in care pensia va fi poprita incepand cu data pronuntarii sentintei instantei de fond, aceasta fiind executorie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu, pensia a fost stabilita in functie de venitul pe care fostul sot a declarat ca il are lunar. nu a adus adeverinta de salariat

Alte discuții în legătură

Adresa poprire?! nicoletacristina nicoletacristina Buna ziua, as dori sa stiu cum obtin adresa de poprire intr-un dosar de divort? Am divortat in 2010, si pentru a solicita virarea pensiei alimentare pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- debitorul si-a schimbat locul de munca deliajiga deliajiga Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca, in cazul schimbarii locului de munca al fostului sot, pentru pensia alimentara trebuie sa introduc o noua actiune in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)