avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... la cat timp pot actiona in judecata soferul ce mi-a ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

la cat timp pot actiona in judecata soferul ce mi-a lovit masina

Pe 22 august mi-a fost lovita masina in fata curtii si se pare ca n-o scot la capat nici cu soferul si nici cu firma de asigurari.
Cat timp am la dispozitie sa actionez in judecata? Care este termenul legal?

...si unde anume sa ma duc sa depun plangerea?
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 09:13, 25 Septembrie 2010
aveti la dispozitie trei ani, de la data producerii accidentului, sa va recuperati paguba.
Insa, daca pers. vinovata are asigurare, formulati cerere de despagubire si inregistrare dosar dauna la firma respectiva. Ei sunt obligati sa constate avariile la vehiculul proprietatea dvs. si sa va dea un raspuns pertinent, in termen de trei luni de la avizarea daunei.
multumesc.
Pe aceeasi tema, La cat timp de la accident trebuie mers la asigurator pentru a depune cererea de despagubire si a inregistra dosarul de dauna?
La asigurator trebuia sa va prezentati in termen de 48 de ore sa avizati dauna si sa deschideti dosar de dauna. Apoi asiguratorul avea 3 luni sa analizeze dosarul si sa va dea un raspuns. Acum veti avea mai multe probleme si va trebuiesc martori daca nu exista un proces verbal emis de politia rutiera.
Doar 48 de ore ? pai daca sunt in concediu in turcia ? Sa inteleg ca sunt bun de plata. Nu se poate. trebuie sa fie o perioada mai lunga.

Alte discuții în legătură

Inselat de firma de asigurari- refuz accept de plata la casco caradis caradis Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am ... (vezi toată discuția)
Asigurare auto rca Callypso Callypso In data de [b]26.10.2010[/b], am suferit un accident usor, soldat cu avarii (minore) la ambele autovehicule implicate. Autoturismul condus de mine a fost ... (vezi toată discuția)
Ce se intelege prin: "data avizarii" producerii evenimentului asigurat ? gasz gasz Am primit o adresa de la asigurator in care invoca ord. 5 cu art. 36 (2) conform caruia \\"asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea ... (vezi toată discuția)