Pe 22 august mi-a fost lovita masina in fata curtii si se pare ca n-o scot la capat nici cu soferul si nici cu firma de asigurari.
Cat timp am la dispozitie sa actionez in judecata? Care este termenul legal?
Daca erati in concediu in Turcia si va lovea o masina turceasca atunci aveati un PV emis de politia turca cu care va prezentati in tara la asigurator si deschideati dosar de dauna iar daca se intampla in tara puteati aviza dauna si prin telefon sau la orice agentie a asiguratorului de pe teritoriul Romaniei. Aceste lucruri trebuia sa le luati in calcul la incheierea asigurarii nu dupa ce aveti un eveniment sa-i improscati cu acuze pe legiuitor, pe asigurator etc.
Cred ca ati inteles gresit, nu va pripiti la judecata. Eu vroiam doar sa stiu, in cazul unui accident, care e termenul maxim in care se poate merge la asigurator pentru a deschide dosarul de dauna. Procesul verbal nu are nici o legatura in discutie, e de la sine inteles ca el trebuie sa existe.
Dumneavoastra ati spus ca 48 de ore, insa logica, imi spune ca nu se poate. E prea scurt timpul. Drept urmare mi-am exprimat mirarea.
Domnule Adrian Tudor,unde scrie ca termenul este acesta?Nu am gasit decat formularea "in cel mai scurt timp" :) Problema care se pune este cu privire la informarea politiei(24 ore)daca nu intervine constatatul amiabil.
Stiam si eu de acest termen...asiguratorii sustin ca exista.Dar unde este prevazut?
Iar eu va spun ca termenul de 48 de ore este valabil pt. toti asiguratorii si v-am mai spus ca se poate aviza dauna si prin telefon si la orice agentie sau sucursala din tara ,urmand ca la sosirea in localitatea de domiciliu sa va prezentati la asigurator pt. constatare. Oprecizare : de la data avizarii pana la prezentarea la asigurator aveti obligatia sa conservati urmele evenimentului si sa luati masuri pt. a nu se mari dauna.
Asigurare auto rca
Callypso
In data de [b]26.10.2010[/b], am suferit un accident usor, soldat cu avarii (minore) la ambele autovehicule implicate.
Autoturismul condus de mine a fost ... (vezi toată discuția)