avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

buna. am si eu o problema la job bine inteles. Ne-a venit un nou director, toate bune si frumoase pana cand acesta ne-a facut o vizita la magazin, mentionez ca este magazin alimentar (supermarket) si a spus ca el este expert contabil si se pricepe la cifre nu la comert si vrea sa platim tot ce iese lipsa la inventar, sa platim expiratele, nu mai vrea sa ne plateasca orele suplimentare, nu mai avem dreptul la concediu (iar eu mi-am luat doar 6 zile din concediu :(( in contractul de munca, care l-am semnat nu scrie nicaieri ca eu trebuie sa platesc ce iese lipsa la inventar sau sa am gestiune, nu am semnat fisa postului de LUCRATOR COMERCIAL in care scria ca sunt gestionar si trebuie sa platesc lipsurile, Deci ma poate CONCEDIA daca nu am semnat?? astept raspuns urgent va rog.... SI este ilegal sa nu ne plateasca orele suplimentare din moment ce in contract scrie na ni se vor plati orele sulimentare in libere platite sau se platesc cu un spor la salariu??
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:41, 21 Septembrie 2010
Nu- la toate intrebarile.
Cine trebuie sa plateasca ce iese lipsa la inventar?
Dintotdeauna gestiunea este colectiva, nu plateste numai gestionarul, ci tot colectivul.
Poate s-a schimbat ceva si eu nu stiu...
Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
lipsa in gestiune se plateste, atat.
pentru restu va adresati itm, adica ore suplimentare neplatite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Imputare minus de inventar mihamihu mihamihu Daca am fost angajat ca lucrator comercial intr-un supermarket, fara camere de luat vederi care sa acopere intreaga arie comerciala, fara agenti de paza si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)