avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputare minus de inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputare minus de inventar

Daca am fost angajat ca lucrator comercial intr-un supermarket, fara camere de luat vederi care sa acopere intreaga arie comerciala, fara agenti de paza si daca am fost numit pe un raion, a carui produse, desi scriptic sunt in evidenta raionului meu, faptic au fost impartite intre 3 raioane, mi se poate imputa minusul de inventar aferent raionului meu numai mie sau se imputa in mod egal intre toti lucratorii comerciali?
Mentionez ca nu am semnat nici un document de intrare sau iesire si am fost controlat la iesirea din unitate la fiecare sfarsit de program.
Cel mai recent răspuns: mihamihu , utilizator 08:04, 27 Iunie 2012
Art. 255 C.mun. prevede:
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.
mulumesc pt raspuns,
dar nici angajatorul nu si-a luat masurile legale de paza si in plus programul supermarket-ului este de 14 ore, iar eu lucram doar 8 ore pe zi, fiind singur numit la acel raion, deci ramane o perioada de 6 ore descoperita.
Nu veti raspunde si pentru cele 6 ore in care dvs nu lucrati ..
nu inteleg de ce sa mi se impute mie minusul de la inventar aferent raionului meu cand eu nu am furat nici macar un fir de praf iar colegii, in lipsa mea, s-au autoservit cu produse fara sa le plateasca si nu mai vorbesc de clienti care au profitat din plin de lipsa de masuri de siguranta.
Daca aveti cum sa dovediti aceste fapte , puteti fi exonerat de raspundere ...

Alte discuții în legătură

Constituirea unei garantii echivalent gestionar Florris Florris Buna ziua! Soţia mea lucreaza ca sef de raion (2 raioane ) la un magazin de bricolaj, iar in cursul anului 2009 a fost obligata (altfel probabil ca o dadeau ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)
Imputarea lipsei unui inventar dana_1975 dana_1975 Lucrez la un market de cartier ca operator calculator,dar in contractul de munca sunt trecuta ca gestionar.In momentul angajarii nu s-a facut ... (vezi toată discuția)