avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... imputarea lipsei unui inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

imputarea lipsei unui inventar

Lucrez la un market de cartier ca operator calculator,dar in contractul de munca sunt trecuta ca gestionar.In momentul angajarii nu s-a facut inventarul.Inventarul s-a facut in ianuarie 2012 adica la 6 luni de la angajarea mea si a iesit o lipsa foarte mare.In mai s-a mai facut un inventar si lipsa este mai mare.Mentionez ca magazinul este cu autoservire,un market de cartier.Intrebarea mea este:mi se poate imputa lipsa atata timp cat magazinul este tip autoservire?Eu nu lucrez cu banii,doar primesc marfa si o introduc in calculator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:58, 16 Iunie 2012
Nu are nicio relevanta faptul ca supermarketul este cu autoservire .. lipsa la inventar se imputa gestionarului/gestionarilor ...

In momentul angajarii trebuia sa se faca un inventar , astfel incat sa stiti ce preluati in gestiune ...

Salariatii vor raspunde patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare minus de inventar mihamihu mihamihu Daca am fost angajat ca lucrator comercial intr-un supermarket, fara camere de luat vederi care sa acopere intreaga arie comerciala, fara agenti de paza si ... (vezi toată discuția)
Concediere baby_cryssa baby_cryssa buna. am si eu o problema la job bine inteles. Ne-a venit un nou director, toate bune si frumoase pana cand acesta ne-a facut o vizita la magazin, mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa gestionarului vbebis@yahoo.com vbebis@yahoo.com Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)