avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce baza pot da in judecata un locatar al unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce baza pot da in judecata un locatar al unui imobil pentru instalarea unei centrale de apartament fara acordul celorlalti locatari?

Sunt administratorul unei asociatii de proprietari si doresc sa dau in judecata un locatar al acestui imobil pentru instalarea unei centrale de apartament in locuinta proprietate personala.
Mentionez ca respectivul locatar nu a solicitat avizul asociatiei de locatari cand a procedat la amplasarea respectivei centrale termice si nici cand s-a realizat debransarea de la sistemul comun de incalzire, creand astfel un precedent si pentru ceilalti locatari.In bloc exista o centrala automata pt tot imobilul dar care nu face merge la parametrii optimi.
In baza carei legi as putea sa il dau in judecata?I
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:16, 21 Septembrie 2010
Calitatea mentionata de simplu administrator de imobil,nu va acorda autoritatea si competenta sa dispuneti masuri
Dvs sunteti simplu angajat al entitatii juridice asociatia de locatari,care are limita de competenta sa desfasoare activitatile dispuse de reprezentantul legal al asociatiei de locatari
Dar daca as fi presedinte al asociatiei?As putea actiona in judecata respectivul locatar?
In primul rand dv, ca administrator, nu puteti sa dati in judecata un proprietar pentru ca dv. sunteti angajat al asociatiei si aveti numai functie executiva.

De dat in judecata il poate da reprezentantul asociatiei, presedintele.
Hotararea de a-l da in judecata trebuie luata in comitetul executiv si numai in masura in care ii prejudiciaza pe ceilalti proprietari.
Crearea unui precedent nu constituie prejudiciu.
Practic dvs ce calitate detineti in asociatie,de vreme ce staruiti in intentia de actionare in instanta,?
Legea care guverneaza activitatea asociatiilor de locatari este L nr 114/1996
Anterior demararii de actiuni impotriva tertilor,reprezentantii asociatiei respective ar trebui sa incerce sa se conformeze dispozitiilor in vigoare referitoare la asociatiile de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in judecata administratorul de bloc? StefaniaEmerson StefaniaEmerson Comitetul executiv nu misca un deget in fata abuzurilor administratorului PFA angajat cu contract. In aceasta situatie, eu ca beneficiar al serviciilor ... (vezi toată discuția)
Probleme fost radet +bloc andreea_o_2010 andreea_o_2010 Avem aici o problema, ma refer in blocul in care locuiesc, in cart. Pantelimon. Sunt f multe de spus, dar am sa incerc sa sumarizez cumva: - de vreo 3 ani, la ... (vezi toată discuția)
Cum aplic legea intr-o asociatie de locatari condreanarcisa condreanarcisa Desi suntem in 2016 spre 2017 am avut ocazia sa dau peste o asociatie care inca se numeste asociatie de locatari. problema este ca nu am nicun document in ... (vezi toată discuția)