avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... debutant sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

debutant sau nu?

Am o întrebare pentru care aş dori dacă se poate, un răspuns foarte concret şi nu divagaţii. Iată problema: De curând, am promovat un concurs de trecere în corpul ofiţerilor de poliţie (şi chiar a fost un concurs corect, deşi presărat cu excese de zel din partea supraveghetorilor).Spre surprinderea mea, am fost informat că voi fi încadrat ca debutant, cu drepturile salariale corespunzătoare, pe o perioadă de 1 an de zile. Am întrebat ce presupune acest lucru şi care este baza legală. Vizibil iritaţi de întrebarea mea, cei de la resurse umane mi-au spus că salariul îmi va fi diminuat conform oricărui nou angajat. Adică pentru 1 an adio vechime şi toate celelalte. Am insistat care este baza legală a acestei decizii şi în loc de explicaţii mi s-a spus că pot să renunţ dacă nu-mi convine.
Din lunga experinţă în poliţie, ştiu că în spatele unor astfel de manifestări se ascund lucruri care pot fi chiar neplăcute.
În concluzie, au vreo bază legală pentru ceea ce spun ?
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Raluca , utilizator 20:28, 5 Decembrie 2007
Baza legala a salarizarii personalului din Ministerul de interne o reprezinta Legea nr. 138/1999
din 20/07/1999 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituţii, publicata in M.Of.nr. 347 din 22/07/1999 cu modificarile si completarile ulterioare.
Buna ziua! Am si eu o dilema privind ce inseamna "debutant" in legislatia muncii ... Pe cartea de munca am aproape 2 ani pe post de asistent marketing. Recent m-am angajat la o institutie bugetara, subordonata consiliului local, pe postul de referent marketing. Cand am intrebat care este salariul, dna. de la personal mi-a raspuns ca pt inceput va fi un salariu de debutant, de 850 (banuiesc ca net ...). E corect, conform legii? De ce sunt deputant daca am studii superioare si am mai lucrat in domeniu?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de dispozitiv grigoras.r grigoras.r la primarie curtea de conturi cere suspendarea acordarii sporului de dispozitiv prin decizie a directorului, solicit spete asemanatoare de contestatie in ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii ContSters357435 ContSters357435 imi spuneti va rog , personalul angajat prin dispozitia Presedintelui consiliului judetean neavand un contract de munca acesta fiind inlocuit de dispozitia de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pe aconomie pentru consilierii juridici debutanti claudiu_frr claudiu_frr Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 se aplica angajatilor din institutiile publice care nu sunt functionari publlici? A ... (vezi toată discuția)