avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Am 21 de ani si sunt in primul an la facultate. Parintii sunt divortati,si singurul meu frate se afla sub tutela mamei. As vrea pensie alimentara din partea mamei,eu aflandu-ma in alt oras,urmand facultatea respectiva la zi. avand in vedere ca intelegerea amiabila nu este posibila,intrebarea mea e cat de complicata poate fi procedura si daca pot obtine dreptul la pensie alimentara din partea ei. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marian2007 , utilizator 22:13, 21 Septembrie 2010
procedura nu e complicata.trebuie sa faceti o cerere de acordare a pensiei de intretinere in instanta. si sa probati ca sunteti student la forma de invatamant zi.
Ambii parinti sunt obligati la inretinere, nu numai mama.
As mai vrea sa stiu cam cat dureaza si costa un astfel de proces,la cat la suta as avea dreptul din salariul mamei,si care sunt sansele mele de castig va rog. multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
marian2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara in cazul schimbarii numelui si a plecarii la facultate LyannaS LyannaS Buna ziua! Am 19 ani si sunt studenta, parintii mei fiind despartiti de multi ani, ambii recasatoriti. Tatal meu nu imi mai plateste pensia alimentara de cand ... (vezi toată discuția)
As vrea sa stiu daca exista temei juridic intr-o problema pe care o am cu tatal meu RoxanaCristescu RoxanaCristescu Buna ziua! De ceva timp am o problema cu tatal meu si m-am gandit la moduri in care sa o rezolv. Vreau sa precizez ca sunt majora, am 21 de ani, studenta. De ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru student VoicuAndreei VoicuAndreei Buna seara, Poate cineva sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 2 frati cu varstele de 21 si 24 de ani,studenti in alt oras, tatal decedat, primim ... (vezi toată discuția)