avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de gaj
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de gaj

Avem o firma debitoare, ce nu mai reuseste sa isi plateasca datoriile. Ne-a oferit niste autoturisme in contul datoriei. NU prea vrem sa le luam, deocamdata, pentru ca nu prea avem ce face cu ele acum. Am putea sa facem un contract de gaj cu deposedare, pentru a le lua putea aduce la sediul nostru? Vrem sa facem lucrul acesta pentru ca e posibil ca alti creditori sa vina cu executorul si sa puna sechestru pe parcul auto al debitorului. In cazul in care am lua gaj aceste masini, putem sa inscriem in cartile de identitate a acestora gajul nostru, asa cum se mai inscrie la unele societati de leasing? De asemenea, gajul ne-ar proteja daca firma intra in insolventa, adica am putea sa ne insusim masinile daca se intra in insolventa? Multumesc
Cel mai recent răspuns: robertsega32 , utilizator 17:11, 21 Septembrie 2010
buna ziua.
de ce nu faceti un act de dare in plata?
?? nu stiu ce inseamna. Ma puteti lamuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opinie generala interesanta ricardo ricardo [b]Va solicit opinia vis-a-vis de urmatoarea speta : Sunt utilizatorul unui autoturism pe care-l am in baza unui contract de leasing incheiat cu firma a carui ... (vezi toată discuția)
Autoturism cumpărat și ulterior pus sub sechestru Wanzer Wanzer Bună ziua! Am \"cumpărat\" in august 2020 un autoturism (printr-o terță persoană, de la un cunoscut al lui). Am trecut \"cumpărat\" pentru că eu i-am ... (vezi toată discuția)
Am rate neplatite la 5 banci si la 1 firma de leasing Daniel30 Daniel30 Buna ziua tuturor ! Am si eu o nedumerire ! Din cauza unei idei de afaceri foarte proaste am reusit performanta negativa sa acumulez datorii totale la 5 banci ... (vezi toată discuția)