avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evitare donatie deghizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evitare donatie deghizata

tatal meu detine o casa, pe care doreste sa mi-o lase mie.mentionez ca tatal meu mai are un copil din alta casnicie, fata de care s-a achitat din punct de vedere material de-alungul timpului, desi fiul respectiv l-a tratat cu raceala zeci de ani,neexistand practic o relatie de tata-fiu.Sfatuiti-ma,va rog, in legatura cu modalitatea cea mai sigura (daca exista) de trecere pe numele meu a casei tatalui, astfel incat fratele sa nu poata ataca,sau cel putin cu slabe sanse de reusita, actele pe care intentionam sa le facem.Mai mentionez ca, in cazul unui contract de v-z, nu dispun de suma pe care eu ar trebui sa o platesc tatalui meu.De asemenea, in cazul unui contract de intretinere, datorita relatiei foarte apropiate dintre mine si tatal meu, cel din urma nu doreste clauza viagera, daca aceasta usureaza efortul fratelui de a ataca acest contract.In cazul unui asemenea contract, pe ce motive ar putea invoca fratele meu nulitatea sau donatia deghizata, tinand cont ca eu voi locui cu tatal meu in continuare in aceeasi casa si-l voi ingriji, in plus, relatia dintre tatal meu si celalalt fiu neconstand decat in discutii telefonice si eventual intrevederi f rare! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: veveritz , utilizator 15:48, 21 Septembrie 2010
singura cale, dupa parerea mea, este incheierea unui contrect de vinzare cumparare pur si simplu. ca nu aveti bani... cumparatorul poate primi plata inainte... de incheierea contractului....
Solutia este un contracta de vanzare cumparare, chiar fara clauza de renta viagera ori intretinere, iar pretul contractului poate fi numai declarat ca s-a platit si ca s-a primit, platindu-se efectiv numai taxele notariale.
Alta solutie nu cunosc.

incercati sa faceti rost de bani si sa incheiati un contract de vanzare-cumparare. e cea mai sigura modalitate. sau poate il convingeti pe tatal dvs sa incheiati un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
gabescu a scris:

Solutia este un contracta de vanzare cumparare, chiar fara clauza de renta viagera ori intretinere, iar pretul contractului poate fi numai declarat ca s-a platit si ca s-a primit, platindu-se efectiv numai taxele notariale.
Alta solutie nu cunosc.

Va multumesc. De asemenea, ma puteti lamuri in legatura cu clauza de uzufruct viager, usureaza efortul fratelui de a ataca actele dintre talal meu si mine, invocand donatia deghizata? In legatura cu suma "platita", exista moduri prin care pot ingreuna o eventuala a demonstratie a fratelui meu a fictivitatii platii, de exemplu prin martori, sau alte modalitati de plata?
Multumesc athe! Care este avantajul c-v ului cu clauza de intretinere si ce presupune?
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
veveritz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul meu,donatie, act de v-c cu acordul fratelui sau contract de intretinere? veveritz veveritz Suntem doi frati,din doua casatorii ale tatalui nostru.Tatal meu se considera achitat fata de celalalt fiu al sau din punct de vedere al mostenirii, si doreste ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau donatie, avand consimtamantul celorlalti mostenitori? veveritz veveritz [/b]In afara de mine, tatal meu mai are un copil legitim dintr-o alta casnicie, dar fata de care s-a achitat moral din punct de vedere al mostenirii.Problema ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu sau fara clauza de intretinere stoicagramona stoicagramona Buna ziua, doresc sa aflu daca, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta de catre cumnatul meu, celalalt fiu al socrilor, in cazul de fata ... (vezi toată discuția)