avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa societate

am o firma care a inceput activitatea in 2008incep. anului nu a mers si la finele anului am intrerupt activitatea in acea perioada am cumparat cateva aprate necesare pt care am platit un avans si rate lunare pana la incetarea activ.dupa care firma a stat fara actividate si eu nu am platit ratele incontinuare ...am fost data in judecata pt penalitati...iar acum am hotarat sa pun firma in insolventa..cu mentiunea ca doresc sai dau aparatele inapoi si sa renunt la bani care iam platit....ei doresc pe langa banii datorati si penalitatile pe care nu le am....ce sanse am sa lamurim si ce mi se poate intimpla pot sami ceara penalit si pe pers fizica ( suntem 2 adm ) sau executare silita a bunurilor firma nu are nimic decat acea aparatura....va rog un raspuns
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:36, 22 Septembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de datoriile firmei puteti cere prin lg 85/2006 intrare in procedura simplificata de faliment. Se va suspenda astfel orice posibilitate de executare silita a bancilor, societatea va fi dizolvata, bunurile scoase la licitatie, si se vor acoperi atat cat se va putea creantele.
In situatia in care va faceti vinovat de starea de faliment in care se afla societatea acestia se vor putea indrepta catre bunurile personale printr-o actiune de raspundere personala a administratorilor.
Daca nu este cazul - scapati, pentru banci ----- TEAPA!!--------=D>
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Lacramioara Constantin, Practician in insolventa
puteti cere insolventa dar trebuie sa platiti datoriile firmei
vedti ca puteti fi tras la raspundere atat material cat si penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit bancar Alex47 Alex47 Buna ziua, Am o problema - in urma cu cativa ani (perioada 2006 - 2007)impreuna cu cativa colegi de la locul de munca unde lucram in aceea perioada am facut ... (vezi toată discuția)
Legislatie falimente florinvasilestan florinvasilestan Buna, In anul 2009 am cumparat o societate deja existenta pe piata din 1992. Cu active si cu pasive. Luate la cunostinta printr-un act semnat de cedent si ... (vezi toată discuția)
Urmarire administrator HIMHIM HIMHIM In cazul in care o societate de transport romaneasca are incheiat un contract de leasing cu o firma finantatoare din Uniunea Europeana,si vehiculul ... (vezi toată discuția)