avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aveam dreptul la casa in care locuim de peste 38 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aveam dreptul la casa in care locuim de peste 38 de ani?

Buna seara.......parinti mei au ramas in casa pe care bunici mei au cumparato acum mai bine de 38 cu chitanta de mana
Automat familia mea formata de 7 membri am trait in acceasta casa si o parte o fac si in prezent impreuna cu parinti nostri
Acum au aparut zvonuri....cum ca mostenitorii celor de la care casa a fost cumparata ar incerca sa ne ia casa
In prezent parinti mei au chitanta de mana care dateaza in urma cu 38 de ani
Ce trebuie sa facem?
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
cu respect Fronea Andrei Radu
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 20:04, 21 Septembrie 2010
1. Contractul de vanzare-cumpare avand ca obiect o constructie este un contract consensual, prin urmare se incheie prin simplul acord de vointa al partilor contractante, chitanta pe care o aveti facand dovada achitarii pretului.

2. Numai in privinta instrainarii terenurilor, legea prevede ad validitatem forma autentica a contractului.

3. Recent, a fost introdusa printr-o lege speciala conditia ad validitatem si pentru constructii, dar numai pentru cele cu destinatia de locuinta.

Concluzie : avand in vedere data la care a fost incheiat c . v-c, prin raportare la cerintele legale aplicabile la acea data ( se aplica legea de la data inch.actului), contractul dvs. este perfect valabil, chitanta atesta pe deplin dr.de proprietate si prin urmare mostenitorii nu au ce sa faca.

Mai aveti si o alta posibilitate, dar ea este recomandata in privinta terenurilor dobandite prin chitanta, ( actul fiind nul absolut in lipsa formei autentice) - actiune in uzucapiune ( prescriptie achizitiva) cu jonctiunea posesiilor - avand in vedere buna credinta si justul titlu, prescriptie de scurta durata. (10-20 ani) in functie de domiciliul propr.adevarat - apelati la un avocat pt. ca sunt multe de scris si nu prea am timp sa va explic tot mecanismul.

Dar, in opinia mea, nu este necesara.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
exit vs exit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Este necesara autentificarea? doinytza doinytza Cumpararea de catre o firma a unui chiosc proprietatea unei persoane fizice , pentru a comercializa produse ,necesita sau nu incheierea contractului de ... (vezi toată discuția)
Bunica mea are casa cumpărată acum 22 de ani, cu chitanță de mână . cum poate sa facă actele? Marymar333 Marymar333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat,bunica mea are casa cumparata prin firma cu chitanta de mana de 22 ani, cum poate sa faca actele? Multumesc. (vezi toată discuția)