avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Clauza abuziva sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Clauza abuziva sau nu?

Buna ziua,

Recent am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil situat in Bucuresti.
Pe contractul respespectiv este stipulat ca, in cazul in care una dintre parti cere rezilierea contractului inainte de termen (1 an) este obligata sa plateasca daune in valoare de 300E celeilalte parti.

Dupa o saptamana in apartamentul respectiv m-am decis sa nu mai locuiesc acolo deoarece proprietarul nu vrea sa-si tina cuvantul in legatura cu reparatiile din apartament, are pretentia sa-i platesc eu taxa pe impozitul din chiria luata de la mine #-o si cel mai rau, a "uitat" sa mentioneze ca imobilul se afla "pe lista neagra" in caz de cutremur.

Acum, imi poate explica cineva daca acea clauza este valabila in conditiile de fata sau ce as putea sa fac in legatura cu asta?
M-am tot uitat pe Legea Locuintei si singura chestie pe care am gasit-o in legatura cu problema mea este
Art. 22. - Sunt nule de drept orice clauze cuprinse in contractul de inchiriere, care:
e) autorizeaza pe proprietar sa obtina venituri din nerespectarea clauzelor contractului de inchiriere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:59, 22 Septembrie 2010
Este clauza care se regaseste la mai multe contracte de inchiriere ca drept obligare a chiriasului sa respecte termenul contractual prevazut
De regula aceasta clauza se practica mai mult in contractele comerciale
Problema cu incadrarea imobilului in categoria de risc seismic ,este in parte si culpa dvs,pentru ca de regula, imobilele in cauza sunt special semnalizate .
Imobilul in cauza nu are bulinuta pe el, dar se regaseste pe "Lista cladirilor expertizate tehnic, incadrate in clasele de risc seismic I - IV si categoriilor de urgenta", document care se gaseste pe site-ul [ link extern ]
Mai exact imobilul nu este in clasa I - doar aceasta clasa avand "bulinutele" afisate pe imobil.
Iar proprietarul mi-a spus ca NU este pe lista, pentru ca l-am intrebat de prima data.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
itch, utilizator
Nu stiu daca puteti invoca legea 114/1996 deoarece chiriasul din aceasta lege este al statului, nu al unui particular.

Problema este daca motivele pentru care vreti dv. sa plecati din apartament, nerespectarea unor promisiuni ale proprietarului, sunt si scrise in contract. Ca daca nu sunt scrise, atunci rezilierea contractului se face in termenii contractului. Ii dati 300 euro si ati incheiat afacerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere PopaElena PopaElena Imobilul in care se afla apartamentul in care locuiesc cu chirie a fost retrocedat, cf.Legii 10/2001 si OUG 40/1999, proprietarului de drept. Acesta fiind ... (vezi toată discuția)
Imobil cu bulina buna ziua, imobilul in care locuim din sector ... cristina.branescu@yahoo.com cristina.branescu@yahoo.com Imobil cu bulina Buna ziua, Imobilul in care locuim din Sector 4, Bucuresti, apare ca fiind incadrat in clasa 1 de risc seismic in baza unei evaluari facute ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu daca proprietarul unui apartament ... AndMarin AndMarin Buna ziua, As dori sa stiu daca proprietarul unui apartament incadrat la clasa de risc seismic 1 are vreo raspundere penala in fata chiriasului sau ... (vezi toată discuția)