avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Imobilul in care se afla apartamentul in care locuiesc cu chirie a fost retrocedat, cf.Legii 10/2001 si OUG 40/1999, proprietarului de drept. Acesta fiind obligat sa reinnoiasca contractele cu chirasii pe 5 ani, ne-a pus la dispozitie un model de contract in care exista o clauza prin care chiriasul ESTE OBLIGAT :
- "sa asigure imobilul si bunurile aduse de ei in interiorul imobilului,pentru riscurile ce incumba chiriasilor decurgand din activitatea lor si folosirea imobilului inn acest scop, conform legislatiei sau uzantelor, printr-un contract de asigurare de daune cu o societate de asigurari. Asigurarea se va efectua pt riscurile de incendiu, cutremur,pagube cauzate de inundatii asupra imobilului si a bunurilor mobile puse la dispozitie de catre proprietar, recursul vecinilor contra pagubelor pricinuite de imobil, ca urmare a culpei de orice fel a chiriasilor pe toata durata prezentului contract, neavand niciun fel de pretentii de la proprietar.(...) Chiriasii isi asuma obligatia sa declare in timp util orice eveniment asigurat la societatea de asigurare. In caz de nedeclarare in timp util ,chiar si pt pagube inaparente, chiriasii vor fi considerati responsabili urmarilor evenimentului asigurat. "
Mentioanez ca imobilul in discutie are bulina rosie si nicio societate de asigurari nu ar vrea sa asigurare o astfel de locuinta.
Dar intrebarea mea este daca aceasta clauza este legala si eu sunt obligata sa semnez acest contract?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:36, 29 Septembrie 2012
Da,clauza este legala si va protejeaza inclusiv pe dvs ca si chirias
Problema majora se ridica referitor la existenta bulinei rosii respectiv incadrarea imobililui in risc seismic major care are drept consecinta retinerea asiguratorului de a incheia polita de asigurare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cristina.00 cristina.00 proprietarii care locuiesc in blocurile catalogate cu risc seismic 1(bulina rosie) sunt obligati sa isi asigure locuinta? (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva sau nu? itch itch Buna ziua, Recent am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil situat in Bucuresti. Pe contractul respespectiv este stipulat ca, in cazul in ... (vezi toată discuția)