avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Te poate da in concediu fara plata daca nu ai luat nici o zi din concediul de odihna pe acest an?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 22 Septembrie 2010
De regula concediul fara plata se acorda la cererea salariatului (nu cand vor muschii patronului!...), indiferent daca si-a efectuat concediul de odihna . (in practica unii nu il acorda decat dupa epuizarea concediului de odihna)

Exceptie:
Art. 52 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii;
b) ca sanctiune disciplinara;
c) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti;
mintarmanuela a scris:

Te poate da in concediu fara plata daca nu ai luat nici o zi din concediul de odihna pe acest an?


In cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata - art.43 alin.5 din CCMN.

De regula, suspendarea contractului individual de muncă în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da concediu fara salar fara voia angajatilor iar concediul de odihna sa fie reportat/anulat? catre_afer catre_afer Buna ziua, am si eu o intrebare: societatea la care lucrez din Cluj-Napoca, trece, pe hartie, din punct de vedere al indicatorilor financiari, printr-o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Cristinaflorentinacojocaru Cristinaflorentinacojocaru Buna ziua,azi am aflat ca fabrica la care lucrez ne-a bagat in concediu fara plata 2 zile,este legal ce fac ei?mentionez ca ne-au obligat sa ne luam si ... (vezi toată discuția)
Pontaj in situația in care firma nu are activitate o perioada ramo1305 ramo1305 Buna ziua! O societate nu are posibilitatea sa ofere de lucru angajaților pt o perioada scurta de timp. Pt acea perioada, ii obliga pe angajați sa ... (vezi toată discuția)