avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperatori creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperatori creante

In ce conditii o banca poate ceda catre recuperatorii de creante un contract de imprumut ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:19, 22 Septembrie 2010
banca poate ceda un contract neperformant in condiitiile stipulate in contract, prin subrogatie in conditiile prevazute de Codul Civil.
IO prima conditie e aceea a restantelor inregistrate de catre imprumutat, acum, problema e ce scrie si in contractul de credit, daca trebuia sa va anunte sau nu inainte de cesiune, la cate rate creditul devine exigibil, eventual, ce clauze abuzive puteti invoca dvs. ) vedeti ce se intampla cu bancile si clientii si, dupa parerea mea, acesta e un mare pas inainte spre castigarea drepturilor consumatorilor).
Formulati plangere la prot. Consumatorilor so notificati banca ca v-a cedat imprumutul fara sa va consulte sau sa va propuna o alta varianta de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara ... aurelia2020 aurelia2020 Este corect ca o banca sa-ti vanda un credit in derulare,fara o notificare prealabila? (vezi toată discuția)
Creanta la o societate de recuperari creante CVOVIDIU CVOVIDIU Am o întrebare: dacă am avut un credit la .... pe care nu am reusit sa îl plătesc la timp, a fost cedat unei firme de recuperare crean?e E....., am mai ... (vezi toată discuția)