avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ZILE CONCEDIU ODIHNA FUNCTIONARI PUBLICI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ZILE CONCEDIU ODIHNA FUNCTIONARI PUBLICI

La ce se raporteaza calculul concediului de odihna in cazul unui functionar public, care a intrat in concediu medical platiti de FNUASS, si care v-a depasi perioada celor 183 zile calendaristitce conform OU158/Art.13 al.(1), doar la perioda cat a lucrat efectiv sau la drepturile zile de concediu aferent anului in curs?
Dar in cazul altui functionar public, care a intrat intr-un C.Medical asemanator , dar caruia i s-a platit deja contravaloarea zileor de Concediu Odihna cuvenit in raport cu vechimea acestuia. Ce fac ii retin c/v CO necuvenit pentru lunile cat este in Concediu Medical ? Nici in Codul Muncii si nici in L188/1999 privind Statutul functionarului public, nu am vazut specificatii referitoare la intrebarea mea!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 20:07, 22 Septembrie 2010
DReptul la concediul de odihna e reglementat de HG 250/1992, Astfel, cu prvire la situatia d-voastra:
Art. 5. - (1) Salariatii care au lipsit de la serviciu intregul an calendaristic, fiind in concediu medical sau in concedii fara plata acordate potrivit art. 25 alin. (3), nu au dreptul la concediul de odihna pentru acel an.
(2) In cazul in care perioadele de concedii medicale si de concedii fara plata prevazute la art. 25 alin. (3), insumate, au fost de 12 luni sau mai mari si s-au intins pe 2 sau mai multi ani calendaristici consecutivi, salariatii au dreptul la un
singur concediu de odihna, acordat in anul reinceperii activitatii, in masura in care nu a fost efectuat in anul in care s-a ivit lipsa de la serviciu pentru
motivele prevazute la alin. (1).
Sumele incasate la pct. 2 al intrebarii sunt considerate necuvenite si trebuie recuperate.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna pe perioada incapacitatii de munca ravecabot ravecabot Buna ziua intrebarea mea este cum se acorda concediului anual de odihna pentru persoanele ale caror concediu medical depaseste 12 luni si se intinde pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic Anasia Anasia Buna ziua! Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii anca_luc anca_luc Buna ziua, Datorită unor probleme grave de sănătate sunt în concediu medical de un an de zile și urmează să prelungesc încă șase luni cât am ... (vezi toată discuția)