avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj / pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj / pensie de invaliditate

Buna ziua,
Am si eu o dilema, poate ma puteti ajuta.
Mama mea a fost pensionata pe caz de boala Grad 2 din 1995 pana anul acesta cand Domnii de la Casa de Pensii au hotarat sa ii anuleze pensia pe motiv ca este apta de munca 8 ore pe zi.....lucru evident neadevarat date fiind diagnisticele si tratamentele intensive pe care le ia.
1) ce s-ar putea face pentru contestarea acestei decizii in afara de solicitarea "tip" la care inteleg ca se va raspunde prin Posta...cand..asta nu se stie...

2) este posibil sa se mai poata beneficia de indemnizatie de somaj daca se considera ca este apta de munca (din moment ce in 1995 s-a anulat acest drept din moment ce a intrat pe pensie)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 22 Septembrie 2010
1. Asteptati raspunsul la contestatia pe care ati facut-o si apoi mai discutam.
2. De indemnizatie de somaj nu poate fi vorba pentru ca ar trebui sa aiba 12 luni lucrate si cotizate la somaj in ultimele 24 de luni.
3. Dansa este de 5 ani pensionara pentru invaliditate. Ar trebui sa aiba un contract individual de munca cel putin 12 luni si abia apoi se poate vorbi de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.Am 47 ani si in prezent sunt salariata ,dar in concediu medical si as vrea sa stiu ca dupa ce se termina concediul medical pot intra in somaj? ... (vezi toată discuția)
Redobandirea capacitatii de munca dupa invaliditate dupa concediere aidu aidu Art. 17 alin (1) Legea76/2002 In vederea stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj, somerii prevazuti la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot gasi ... (vezi toată discuția)
Somajul si pensionarea anticipata partiala rodica baciu rodica baciu Buna ziua, Va rog frumos sa/mi raspundeti si mie la cateva intrebari: 1. Cand pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat daca sunt nascuta in ... (vezi toată discuția)