Buna ziua, parintii mei detin impreuna un apartament .vor sa faca act de vanzare cumparare catre mine si fratele meu , dar eu sunt casatorita astfel ca ei nu vor sa beneficieze si sotul meu .notara mi-a sugerat ca in acest context ar trebui sa existe cineva care sa imi doneze niste bani astfel ca eu sa cumpar partea mea. acel cineva poate fi ORICINE ? sau numai o ruda de gradul 1 cum zice notara ?
la acest mesaj mi s-a raspuns de aceea va multumesc, dar situatia este mai complicata se presupune existenta unui al treilea copil minor la aceasta data , astfel ca donatia parintilor catre noi ( eu si respectiv fratele meu )nu este posibila deoarece poate fi atacata ulterior. de aceea va rog daca se poate sa imi sugerati alta varianta .
- totodata tin sa precizez ca tatal meu are niste datorii pe care nu si le-a platit , de aceea trebuie urgent sa gasim o solutie caci altfel ramanem pe drumuri . daca se face act de v-c cu drept de habitatie viagera bancile mai au vreun drept asupra bunului respectiv ? in cazul unui divort al parintilor mei , ce drepturi are tatal meu presupunand precizarile anterioare? va rog astept un sfat pentru ca am fost la notar si deja sunt f. bulversata .
Cu multumiri
Incercati sa platiti un avocat care sa analizeze cu atentie tot cazul dvs.
Trebuie stiut exact tot si orice act se poate ataca in justitie...
Nu notarul va apara in proces ci avocatul.
Notarul doar va ia bani la redactarea unui act juridic...