avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa imi pastrez numele dupa divort dar sotul nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa imi pastrez numele dupa divort dar sotul nu e deacord

As dori sa stiu daca exista precedent in care sotia a pastrat numele sotului impotriva voientei sotului la divort?

Multumesc anticipat,

Miruna
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:49, 23 Septembrie 2010
Este un inceput de motiv temeinic.
N-am vazut cazuri, dar la "reputatia profesionala" este un motiv clasic.
Mai ales data fiind si durata carierei dvs.
Merita incercat.
Acesta este un motiv temeinic si puteti solicita instantei pastrarea numelui dobandit prin casatorie,in baza art,40 al.1 c.fam,motivand situatia aratata.
Succes !
M-ar interesa f. tare daca exista astfel de precedente .
Multumesc,
Miruna
miruna23 a scris:

Este cazul uni doctor care are cabinet particular si totul se leaga de nume .
De 19 sunt cunoscuta sub acest nume .

Da, in acest caz aveti sanse suficient de mari.
Incercati sa platiti un avocat care sa va motiveze cererea si sa va dea si precedente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrare nume dupa divort mami76 mami76 Buna ziua, am divortat acum o saptamana, eu am fost reclamanta, sotul nu s-a prezentat la nici o infatisare. A fost decizia lui. La sfarsit judecatoarea a ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui sotului dupa divort mariana serban mariana serban Dca divortez am dreptul sa pastrez numele de fam al sotului,deoarece va trbui sa preschimb f multe acte....si asta cere timp.Multumesc (vezi toată discuția)
Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)