avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata apei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata apei

Locuim intr-un imobil (fost nationalizat) cu 4 apartamente dintre care 3 suntem proprietari iar al 4-lea fiind ocupat de o familie numeroasa fara nici un fel de venit care sunt pe cale de a fii evacuati silit de catre proprietarul caruia i-a fost retrocedat apartamentul.

Exista un singur contract cu ApaNova care este pe numele meu avand o datorie de 80 milioane din cauza acestei familii care refuza sa plateasca de ani de zile.
Le-am taiat teava de apa iar politia m-a obligat sa o pun la loc. ApaNova din cauza datoriilor ne-a oprit apa.

Eu personal sunt obligat sa platesc aceasta datorie suferind in continuare de lipsa apei.
Exista vreo lege care sa ma oblige sa nu le pot opri apa dupa achitarea datoriei?
Pot sa fac ceva in legatura cu asta sau dupa achitarea datoriei trebuie sa le platesc in continuare apa?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:47, 22 Septembrie 2010
Politia nu vad in baza a ce lege va interzice sa ii taiati apa. Contractul cu Apa Nova il aveti dv., deci sunteti proprietarul tevii in imobil.
Aveti vreun contract intre dv. si ceilalti locatari? Daca nu, inseamna ca nu sunteti obligat in niciun fel sa-i aprovizionati pe ceilalti cu apa daca nu va achita partea pe care au consumat-o.
Masura dispusa de dvs ,respectiv de taiere teava de apa este abuziva ,in conditiile in care nu detineti o hotarare defitiva si executorie a instantei de judecata
Ati demarat procedurile de recuperare debite de la familia in cauza?
Exista un singur contract intre mine si ApaNova nu am nici un contract cu locatarii.

Nu am demarat proceduri de recuperare deoarece nu ar avea nici un rost tinand cont ca niciunul dintre ei nu munceste si nu au muncit niciodata. Nu sunt proprietari al acestui apartament si nici macar nu au contract de inchiriere. Le-au fost inchise si gazele si electricitatea de catre firmele respective.

Din cate am inteles o hotarare definitiva pentru debransarea lor ar putea dura chiar si ani, timp in care eu sunt obligat sa stau fara apa sau sa platesc in continuare pentru ei. Toate acestea fiind spuse care este abuzul eu ca le tai teava sau ca legea ma obliga sa platesc pentru niste golani care refuza sa munceasca?

Nu ati comis abuz, neavand contract de alimentare cu apa in acel apartament.
Roby86 a scris:

Le-am taiat teava de apa iar politia m-a obligat sa o pun la loc. ApaNova din cauza datoriilor ne-a oprit apa.
/quot]

Instituirea unei masuri de restrictionare a unui drept legal ,impotriva unei persoane fara a detine autoritate/autorizare,constituie abuz,care in raport de diferite circumstante poate fi incadrat inclusiv penal
Tocmai de acea organul de politie a dispus impotriva dvs refacerea instalatiei
Sunt de notorietate situatiile de acest gen ,in care reprezentanti ai asociatiilor de locatari/proprietari (in situatii in parte intemeiate,fara a detine insa hotarare irevocabila a instantei de judecata) au dispus intreruperea serviciilor de utilitati publice apa,caldura gaze ,energie electrica
In instanta,persoanele responsabile de intreruperea utilitatilor,au fost obligate la plata de daune in favoarea acelora ,care prin restrictionarea/intreruperea beneficierii respectivelor utilitati,au cauzat diferite prejudicii de sanatate si sociale
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Noua lege privind plata in rate a datoriilor la asociatie 202020 202020 Buna ziua, am auzit la tv ca parlamentul va adopta o lege prin care se va da posibilitatea platii datoriilor la asociatie prin furnizorul direct de servicii ... (vezi toată discuția)
Debransare de la instalatia de incalzire radet si renuntare la serviciile fluid serv constanta iordache52 iordache52 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 40 de apartamente in zona Casei de Cultura Constanta din care o scara de 20 de apartamente a beneficiat de racordarea la ... (vezi toată discuția)
Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)