avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neplata apei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neplata apei

Locuim intr-un imobil (fost nationalizat) cu 4 apartamente dintre care 3 suntem proprietari iar al 4-lea fiind ocupat de o familie numeroasa fara nici un fel de venit care sunt pe cale de a fii evacuati silit de catre proprietarul caruia i-a fost retrocedat apartamentul.

Exista un singur contract cu ApaNova care este pe numele meu avand o datorie de 80 milioane din cauza acestei familii care refuza sa plateasca de ani de zile.
Le-am taiat teava de apa iar politia m-a obligat sa o pun la loc. ApaNova din cauza datoriilor ne-a oprit apa.

Eu personal sunt obligat sa platesc aceasta datorie suferind in continuare de lipsa apei.
Exista vreo lege care sa ma oblige sa nu le pot opri apa dupa achitarea datoriei?
Pot sa fac ceva in legatura cu asta sau dupa achitarea datoriei trebuie sa le platesc in continuare apa?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:47, 22 Septembrie 2010
ynocentta a scris:

Instituirea unei masuri de restrictionare a unui drept legal ,impotriva unei persoane ...........................................

Persoana "restrictionata" nu are niciun drept legal, neavand nici contract de inchiriere al apartamentului, nici contract de alimentare cu apa, nici cu furnizorul, nici cu detinatorul legal al tevii de apa.

A nu se confunda situatia cu asociatiile de proprietari, unde exista contracte, acorduri de asociere, statut si in cazul acestora daca nu exista asemenea clauze de restrictionare se poate ajunge in justitie.
Abuzul este al celor care consuma fara sa plateasca si al politiei daca a intervenit in favoarea lor. Adica acestia fura apa iar "organul" vegheaza ca sa fure linistit obligand vecinii sa stea si sa priveasca la felul cum sunt furati!!!
S-a precizat mai sus de 2 ori ca acestora le-a fost oprita furnizarea energiei electriuce si gaelor. Oare de ce politia nu a obligat furnizorii sa-i livreze gaz si electricitate gratuit !?
Taiati conducta din nou si intre timp actionati in instanta proprietarul de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege privind plata in rate a datoriilor la asociatie 202020 202020 Buna ziua, am auzit la tv ca parlamentul va adopta o lege prin care se va da posibilitatea platii datoriilor la asociatie prin furnizorul direct de servicii ... (vezi toată discuția)
Debransare de la instalatia de incalzire radet si renuntare la serviciile fluid serv constanta iordache52 iordache52 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 40 de apartamente in zona Casei de Cultura Constanta din care o scara de 20 de apartamente a beneficiat de racordarea la ... (vezi toată discuția)
Poate un dezvoltator sa-ti taie accesul la uitilitati daca nu este constituita o asociatie de proprietari? Lazar69 Lazar69 Buna ziua, Banca si fondul de garantare mi-au aprobat cererea de creditare pentru achizitionarea un apartament intr-un bloc construit in 2017 cumparand de ... (vezi toată discuția)