Buna ziua,
Ma aflu in fata unei probleme ,pe care nu stiu cum s-o rezolv , va rog ajutati-ma.
Am lucrat la o firma de 2 ani si de 3 saptamani ma aflu in concediu prenatal . Cand trebuia sa-mi platesca ultimul salariu si prenatalul , angajatorul mi-a spus ca a descoperit niste greseli , ca ii lipseste o suma de bani ( am lucrat in vanzari si contabilitate primara) si ca nu mai imi plateste prenatalul si ultimul salariu ptr ca am iesit lipsa si ca mai mult, va merge sa depuna plangere impotriva mea .
Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac sa-mi recuperez banii si cum as putea sa beneficiez macar de indemnizatia pentru cresterea copilului , daca banii pe concediu prenatal nu mi recuperez ... preziez ca nu vrea sa-mi de-a actele pentru a depune dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului.
Va rog spuneti-mi cui as putea sa ma adresez si cum sa-mi rezolv situatia .
Va multumesc!
Puteti incepe printr-o sesizare la Inspectia Muncii, avertizati-l inainte ca veti face acest lucru si daca nu intelege faceti sesizarea si cred ca o sa-i treaca.
Nu are dreptul sa va faca nici-o retinere din salariu daca nu are hotarare judecatoreasca.
Medicalele aferente prenatalului se platase 100% de casa de sanatate, asa ca nu stiu de ce nu vrea sa vi le plateasca. Stiu caz in care angajaroul dat in judecata de salariat ca nu a paltit medicalul la fel ca dumneavoastra, a invocat ca nu ar fi primit de la salariat acest medical.