avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal

As avea nevoie de putin ajutor:
-am fost oprit de un echipaj de politie pe motiv ca am depasit linia simpla continua si am depasit limita de viteza legala in localitate (78km/h).Agentul care m-a oprit nu mi-a comunicat pt ce m-a oprit mi-a luat actele si mi-a zis sa raman la masina.Din masina s-a coborat alt politist care mi-a completat pv si mi- zis ca mi se retine permisul pe 30 de zile.
-mentionez ca:
1.am inceput depasire pe linie continua si am terminat pe discontinua
2.pe procesul verbal nu scrie pe ce perioada imi este retinut permisul si nici pe dovada

as vrea sa aflu daca:
1. platesc amenda in 48 de ore pt a achita doar jumatate,imi voi putea recupera banii daca depun contestatie si voi castiga?
2. voi suporta ceva costuri pt proces in caz ca nu voi castiga?
3. unde depun plangerea mai exact la Inpectoratul de politi sau la Judecatoria de pe raza jud in care am fost amendat?
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 15:24, 25 Septembrie 2010





Dupa comunicarea sentintei, in 48 ore. se mai poate plati jumatate din amenda (bineinteles ,in cazul unei sentinte nefavorabila tie)?
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
ContSters161342, utilizator
Va multumesc pt atentia acordata problemei mele
Aceasta prevedere legala se refera la plata a jumatate din cuantumul amenzii in 48 de ore de la emiterea si semnarea procesului verbal de catre contravenient.
Dupa pronuntarea sentintei,veti plati amenda aplicata in totalitate.
multumesc pt atentia acordata problemei mele si pt raspuns
Iulia-ana a scris:

andymaurul a scris:

Plangerea odata depusa suspenda plata amenzii pana la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei judecatoresti.

andymaurul

Asta inseamna ca ,dupa comunicarea sentintei, in 48 ore. mai poti plati jumatate din amenda (bineinteles ,in cazul unei sentinte nefavorabila tie)?

În niciun caz. Plăteşti în 48 de ore, jumătate din minim de la comunicarea PV-ului. De câştigi definitiv şi irevocabil îţi iei banii înapoi, dacă nu câştigi, în caz că nu ai plătit jumătate din minim în 48 de ore de la comunicarea PV plăteşti toată amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amnezii rutiere in 48 de ore kid_vova kid_vova Am fost oprit de Politia Rutiera pentru nerespectarea culorii semaforului si neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni, mi-a fost retinut permisul pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie Mihaelatm Mihaelatm Pentru contestarea unui pv de contraventie , cum trebuie procedat ?: 1) se achita pv si se depune contestatia? sau 2) se achita pv in urma depunerii ... (vezi toată discuția)