avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anulare acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anulare acte

In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin contrafacerea semnaturii. Procurorul care a cercetat cazul a considerat ca documentele se vor anula prin actionare in instanta in proces civil.
Care este procedura in acest caz?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 15:31, 17 Iunie 2011
Pentru a treia persoana,procurorul s-a pronuntat prin solutia data.
Daca nu s-a pronuntat in niciun fel se poate ataca rezolutia procprurorului in termen de 20 de zile la procurorul ierarhic superior,iar daca nu soseste raspunsul in termen,in alte 20 de zile,prin sesizarea instantei de judecata competente
Situatia este urmatoarea: in urma cercetari efectuate de catre procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel s-a dispus o rezolutie prin care doi dintre invinuiti au fost scosi de sub urmarire penala iar pentru cel de al treilea invinuit s-a mentionat declinarea continuarii cercetarii catre Parchetul de pe langa Judecatorie. Am contestat rezolutia initiala data de catre procurorul de caz. Ca urmare a contestatiei procurorul general a mentinut aceeasi rezolutie. Pentru falsurile realizate s-a dispus ca acestea sa fie anulate in proces civil.
Nu stiu cum sa procedez. Am posibilitatea de a ataca rezolutia in 20 de zile de la comunicare in instanta. Ce implica aceasta actionare in instanta? Ce se intampla cu falsurile realizate?
Cu stima
In procesul civil cu obict "anulare acte" ma pot constitui parte vatamata? Pot solicita daune materiale?
Este vorba de sume de bani pe care i-am cheltuit pentru a obtine documentele relizate in fals .
Cu stima
Nina1 a scris:

In procesul civil cu obict "anulare acte" ma pot constitui parte vatamata? Pot solicita daune materiale?
Este vorba de sume de bani pe care i-am cheltuit pentru a obtine documentele relizate in fals .
Cu stima


In procesul civil nu exista calitatea de parte vatamata,in eventualitatea in care veti promova o actiune civila veti avea doar calitatea de reclamanta.
In procesul civil in cadrul cheltuielilor de judecata puteti cere orice sume de bani le puteti dovedi si care au legatura cu desfasurarea procesului.
Este clar ca nu aveti pregatorea necesara sa va sustineti actiunea,astfel ca,in situatia in care aveti posibilitati,recomandabila ar fi angajarea unui avocat.
Succes !
Documentele ce urmeaza a fi anulate au fost intocmite si autentificate la notar public si cabinet de avocat.
Ce institutie este competenta pentru a deschide actiune de anulare? Curte de Apel, Judecatorie?
Cu stima

Alte discuții în legătură

Dosar penal - urmari Nina1 Nina1 Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals. S-au realizat cerecetari si faptuitorii au fost pusi sub invinuire sub aspectul savarsirii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)