avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anulare acte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anulare acte

In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin contrafacerea semnaturii. Procurorul care a cercetat cazul a considerat ca documentele se vor anula prin actionare in instanta in proces civil.
Care este procedura in acest caz?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 15:31, 17 Iunie 2011
La ce fel de acte va referiti ?
In general anularea actelor intra in competenta judecatoriei,ca prima instanta
Fac referire la documentele care au fost intocmite in fals prin contrafacerea semnaturii mele la notar public si cabinet de avocat (pentru persoanele acestea S-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala iar parchetul de pe langa curtea de apel a mentionat in ordonanta ca se va dispune anularea actelor prin sesizarea instantei).
Este de competenta Judecatoriei din judetul unde reclamantul are domiciliul stabil?(Parchetul de pe langa Curtea de Apel este in alt judet decat cel de domiciliu).
Cu stima
Este un termen limita in care se poate actiona in judecata pentru anulare acte? Se timbreaza actiunea in cazul in care solicit daune materiale si morale?
Cu stima
Probabil ar trebui formulati la judecatorie actiune in anularea respectivelor acte.
Este o actiune dificila , trebuie sa discutati cu un avocat iscusit , (in functie si de prosibilitatile dvs materiale) cu care trebuie sa porniti actiunea , in functie de actele la care va referiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Parchetul de pa langa Curtea de Apel a inregistrat pe rolul judecatoriei dosar civil avand ca obiect anulare acte. Parchetul este inregistrat ca parte reclamanta. Faprtuitorul este inregistrat ca parte parata impreuna cu notaru si avocatul care l-au ajutat la intocmirea actelor in fals prin contrafacerea semnaturii mele. Eu sunt trecuta deasemenea ca parte parata.
Daca in dosarul de cercetare de la parchet am avut calitatea de parte vatamata de ce pe rolul judecatoriei sunt trecuta ca si parat?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - urmari Nina1 Nina1 Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals. S-au realizat cerecetari si faptuitorii au fost pusi sub invinuire sub aspectul savarsirii ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - procedura Nina1 Nina1 Buna seara, Parchetul de pe langa Curtea de Apel a emis Citatie pentu persoana care are calitatea de faptuitor in dosarul penal. In citatia respectiva este ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)