avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu asociatia de Proprietari

Buna seara , am si eu o problema cu asociatia de propietari , mai precis cu presedintele asociatiei si administratorul blocului .In urma cu cateva saptamanii presedintele blocului a decis sa faca o verificare la fiecare apartament pentru citirea apometrelor de apa.Intr-o seara pe la ora 23 eu si sotul meu ne trezim ca suna la usa eu fiind in baie, mi-am luat repede halatul pe mine si am raspuns la usa , crezand ca s-a intamplat ceva de suna la ora aceea si ma trezesc cu presedintele blocului la usa spunandu-mi ca trebuie sa verifice apometrele de apa si vrand sa intre in casa peste mine, eu raspunzandu-i ca aceasta nu este o ora potrivita pt citirea apometrelor si invitandu-l sa revina a 2 zi dimineata,el a tipat si a facut scandal ca el acum vrea sa citeasca, ca sa vada daca nu se fura apa,eu l-am lasat sa tipe i-am spus sa revina a 2 zi si i-am inchis usa.
Dupa 2 minute a batut din nou la usa si m-a intrebat daca sunt sigura ca nu vreau sa il primesc,in acest timp el a sunat la ceilalti vecini dupa palier ca acestia sa poata fi martori ca eu nu vreau sa il primesc in casa, aducandu-mi acuzati ca eu furt .Eu i-am spus ca nu este o ora potrivita (ora 23) pentru verificarea apometrelor si ca il primesc cand doreste dansul dar nu la aceasta ora.Dupa aceea seara nu a mai revenit nimeni pt citirea apometrelor , nici domnul presedinte si nici administratorul .
Luna aceasta pe 15, ne-au anuntat in scris ca se va umple instalatia termica (RADET)si sa incheiem eventualele lucrari in apartamente.Am mers la presedinte acasa sa il anunt ca am o lucrare in apartament si sa il rog sa nu dea drumul la umplerea instalatiei,dansul mi-a deschis usa,mi-a spus ca nu este acasa si mi-a inchis usa.In acest caz am decis sa merg la administrator acasa si i-am spus problema mea si ma rugat sa astept jos la administratie ca o sa coboare si vorbim,jos am stat de vorba i-am spus din nou problema mea si i-am rugat sa nu dea drumul la apa max 3 zile sa imi rezolv problema.Doamna administrator m-a invinuit ca nu l-am primit in accea noapte pe domnul presedinte ,spunandu-mi ca nu ma poate ajuta ca nu tine de dansa si domnul presedinte decide.Intr-un final nu au mai incarcat instalatia termica si am putut sa rezolv prob.V-am relatat aceste intamplari ca sa intelegeti urmatoarea mea problema:
la afisarea tabelului de intretinere doamna administrator s-a razbunat pe mine si mi-a trecut la consumul de apa rece si calda 31 m3.Eu avand un consum de 8 m3 ,obligandu-ma sa platesc acest plus de apa si spunadu-mi ca acesta este consumul meu real si ca nu mi-am declarat consumul lunar.Urmatoarea mea intrebare este: ce as putea face in acest caz si unde as putea sa reclam aceste nereguli(incarcarea facturii la apa ) si nedreptati de care am parte luna de luna , sau daca as putea sa actionez in instanta?

Va multumesc frumos si astept cu nerabdare un raspuns spre rezolvarea acestor probleme.#-o
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 10:35, 26 Noiembrie 2011
Cel mai bine ii reclamati la primaria de sector, sau de cea care apartineti. Si, mai apoi, veti vedea cat de cooperanti vor fi.
Ceea ce fac ei, este o incalcare grava a Legii nr. 230/2007.
Dispozitiile in vigoare nu mentioneaza ca verificarea aparatelor de contorizat consum individual sa se informeze in prealabil,mai ales cand exista suspiciuni referitor la consumuri nejustificate
Referitor la valoarea suplimentar impusa de consum apa,in temeiul disp art 12 A din HG nr 1588/2007,proprietarul are dreptul in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata sa conteste la presedintele de asociatie ,valoare impusa.Presedintele detine obligatia sa raspunda in termen de 7 zile
Pentru a indeparta suspiciuni/interpretari,invitati presedintele la ora rezonabila,astfel incat sa constate de situatia existenta la nivelul aparatelor dvs de contorizat
In situatia in care presedintele si administratorul,incalca dispozitiile in vigoare , refuza verificarea situatiei dvs ,dar va impun consumuri si valori financiare care nu reflecta realitatea,initial,adresati solicitarea scrisa reprezentantilor asociatiei ,cu mandat de confirmare
In situatia in care va este returnata corespondenta ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Buna! Tot pe aceasta tema as dori sa aflu si eu, cum se face totusi umplerea instalatiei termice pentru un bloc! Am lucrat in domeniul asta 2 ani ca ucenic(in special pt instalatii termice individuale)! Sunt nefericitul de a sta la etajul 4 al unui bloc cu tot atatea etaje! Din pacate instalatia de aerisire a blocului nu mai este in functiune pe tronsonul pe care stau eu(din motive ca pe unii ii incurcau prin casa inca o conducta)! Am avut cateva discutii cu ceilalti proprietari, in special cu persoana care se ocupa de instalatia termica(adica opreste si da drumul la agent termic cand vrea el) el spune ca nu e vina lui ca stau la 4 si ca sunt infundate caloriferele! Degeaba am insistat sa faca umplerea asa cum trebuie, el o face in continuare dupa ureche, zice ca e simplu sa dea drumu la doi robineti!(mentionez ca avem gigacalorimetru pe scara)! Ce pot face in situatia in care la mine in casa din 5 calorifere totalizand aprox 45 de elementi plus 2 calorifere de otel nu se incalzesc mai mult de 10 elementi din care probabil vreo 4-5 din inertie termica! Nu pot accepta sa platesc desi el insista in prostia lui!
Trebuie refacuta instalatia de aerisire fara de care tot aerul de pe coloane se aduna sus si nu veti avea caldura in vecii vecilor.
Ce intelegeti dv. prin a face umplerea "asa cum trebuie" si ce inseamna sa o faca "ca la carte"?

Pentru repunerea in functiune a sistemul de incalzire cum a fost proiectat initial solicitati comitetului executiv, presedintelui asociatiei sa se ocupe de aceasta problema, desi v-ati trezit tarziu pentru acest an. Poate doar daca goleste instalatia.......
din cunostintele mele instalatia termica se incarca prin retur, pentru ca aerul sa urce prin conducta de aerisire! aerisirea exista doar ca din pacate ea se oprese undeva la etajul 2! era o aerisire automata sau ceva de genul asta care in mod normal trebuia sa coboare de la etajul 4 (si sa colecteze aerul din instalatie)inapoi la subsol! problema e ca vecinul de la 2 revine peste 3 saptamani acasa! eu am un aerisitor montat de mine in baie dar e destul de dificil sa aerisesc toate 5 calorifere, chiar imposibil! daca ar face umplerea prin retur (efectiv sa deschida doar robinetul de retur,pastrandu`l pe cel de tur inchis) pana s-ar umple instalatia (fireste, eu sa fac aerisirea atat cat pot)!
ma gandesc ca "meseriasul" care se ocupa de "caldura" deschide pur si simplu ambii robineti odata! fireste ca odata ce a dat drumul la robinetul de tur, deodata a blocat accesul aerului spre aerisire (ca doar aerul nu e prost sa se lupte sa treaca prin apa care vine prin conducta de tur)!
daca am gresit te rog sa ma corectezi - ce am spus nu am aflat de nicaieri, nu mi-a spus nimeni, ci pur si simplu ma gandesc ca asa ar trebui sa se faca, mai ales situatia in care suntem (un bloc de 25 de ani, la care nu s-a efectuat nici o lucrare de modernizare, in care fiecare a facut ce a vrut el!
PS! as fi in legalitate si ar ajuta daca mi-as monta aerisitori la fiecare calorifer (ma rog macar la cele 3 din camere-ca numai la ele as putea)????
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
radu_ro1985, utilizator

Alte discuții în legătură

Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Interventie neautorizata tomasso tomasso S-a constatat acum in debutul lunii Martie ca un proprietar de la parter a patruns in subsolul tehnic al imobilului de 10 etaje si a intervenit la instalatia ... (vezi toată discuția)